Milli Emlak'tan Uşak'ta taşınmaz ihaleleri: Ham toprak için 30 bin TL ödemek yeterli

Milli Emlak'tan Uşak'ta taşınmaz ihaleleri: Ham toprak için 30 bin TL ödemek yeterli
GİRİŞ

Hazine’ye ait arazileri yasalar çerçevesinde ve uygun fiyatlar karşılığında satışa sunan Milli Emlak, son olarak Uşak’ta bulunan4 taşınmaz için ilan verdi.

Milli Emlak'tan Uşak'ta taşınmaz ihaleleri: Ham toprak için 30 bin TL ödemek yeterli - Para piyasalarında, altın piyasasında ve enflasyon tarafında yaşanan olumsuz gelişmeler, her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de ciddi değişimlerin yaşanmasına yol açtı. Pandemi döneminden bu yana yükselişte olan satılık ve kiralık gayrimenkul fiyatları, birikimlerini ilgili sektörde değerlendirmeyin yollarını arayan vatandaşları büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

Son dönemlerde özellikle büyük şehirlerde rekor seviyelere ulaşan satılık ve kiralık gayrimenkul fiyatlarına karşın yetkililerden çeşitli uygulamalara yönelik açıklamalar gelirken bu süreçte devlet eli ile satışa çıkarılan uygun fiyatlı gayrimenkuller yakın takip altına alındı.

Devletin kurumları aracılığı ile satışa sunulan veyahut da kiralanan gayrimenkuller tüketicileri güvende hissettirirken yüzleri güldüren son açıklama Milli Emlak’tan geldi. Uşak’ın Sivaslı ilçesinde bulunan taşınmazlar için satılık ve kiralık ihalelerinin düzenleneceğini belirten kurum, detayları paylaştı.

4 ADET TAŞINMAZ İÇİN PAYLAŞILDI

Uşak Sivaslı Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği yeni bir açıklama ile gündeme geldi. 4 adet taşınmaz için satış, kiralama ve taşınır satış ihalesi 2886 sayılı kanunun 45’inci maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile irtifak hakkı ihalesi için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 51’inci maddesinin g bendi gereğince pazarlık usulü ile tekliflerin kabul edileceğini belirten kurum, ihalelerin Uşak Sivaslı Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği makam odasında düzenleneceğini bildirdi.

MİLLİ EMLAK SİVASLI SATILIK VE KİRALIK TAŞINMAZ İLANLARI

Uşak Sivaslı Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından satışı yapılacak ve kiralanacak olan taşınmazlara ilişkin bilgiler şu şekilde:

Ketenlik Köyü 1.253,87 metrekarelik alan üzerinde kargir ahır ve tarla: İhale tarihi 1 Kasım 2023 saat 11:15, taşınmaz muhtemel bedeli 370.000 TL (satılık)

Yayalar Köyü 35.499,65 metrekarelik imarsız ham toprak: İhale tarihi 1 Kasım 2023 saat 10:00, taşınmaz muhtemel bedeli 30.000 TL (kiralık)

Pınarbaşı Kasabası 8.283,67 metrekarelik arsa: İhale tarihi 1 Kasım 2023 saat 10:20, taşınmaz muhtemel bedeli 70.500 TL (irtifa hakkı)

Pınarbaşı Kasabası 6.329,84 metrekarelik arsa: İhale tarihi 1 Kasım 2023 saat 10:40, taşınmaz muhtemel bedeli 41.000 TL (irtifak hakkı)

KAYNAK: UŞAK HABER