Ölen kişilerin kredi kartı borçları ne olur?

Ölen kişilerin kredi kartı borçları ne olur?
GİRİŞ

Ölen ya da ölümü yakın olan kişilerin yakınları tarafından araştırılan kişi vefat edince kredi kartı borcu ne olur? Sorusunun cevabını detaylarıyla birlikte yazımızda bulabilirsiniz.

Ölen kişilerin kredi kartı borçları ne olur? - Bir kişi kredi kartı borçlu olarak vefat etmişse iki seçenek bulunuyor. Birincisi kişinin hayat sigortası varsa borç sigorta tarafından karşılanıyor.

İkinci durum ise yani hayat sigortası yok ise borç tamamıyla yasal varislerin üzerine geçer. Ölen kişinin nasıl bütün mal varlığı yasal varislere geçiyorsa borçları da aynı şekilde geçer.

Miras devir işlemleri tamamlandıktan sonra borç yasal mirasçılarının şahsi borçlarına dönüşür. Peki mirasçılar bu borcu ödemek istemiyorsa ne yapabilirler?

Eğer böyle bir durum söz konusu ise mirasçılar kişi vefat ettikten sonra belirtilen sürede reddi miras yaparak vefat kişinin bütün malvarlığıyla beraber borcunu da reddetmiş olurlar.

Ölen Kişinin Kredi Kartı Borcunu Hayat Sigortası Hangi Durumlarda Öder veya Ödemez?

Vefat eden kişinin kredi borcunu hayat sigortasının karşılaması için poliçe şartlarının ve kişinin ölüm şeklinin poliçeye uygun olması gerekir.

Ani ve beklenmedik ölümlerde hayat sigortası tarafından ölen kişinin kart borcunu ödemesi yapılır. Eğer kişinin daha önce kronik veya da belirli bir hastalığı varsa bu hastalıkları kapsayan bir sigorta anlaşması gerekir. Aksi halde kişi bu hastalığını gizlediği anlaşıldığı takdir de sigorta şirketi ödeme yapmaz.

Ayrıca bunun dışında bilinmesi gereken diğer bir önemli konu intihar ya da benzeri durumlarda sigorta şirketi ödeme gerçekleştirmez.

Ölen Kişinin Kredi Kartı Borcunu Ödememek İçin Reddi Miras Süresi Kaç Gündür?

Yasal mirasçıların miras hakkından vazgeçme süresini ifade eden reddi miras süresi Türk Medeni Kanunu ile düzenlenmiştir.

Medeni Kanun’a göre kişinin ölümünden sonraki 3 ay içinde reddi miras yapılmalıdır. Bu süre zarfında Reddi miras yapılmazsa yasal hak sahipleri ölenin kredi kart borcunu da üstlenmiş olur.

Kendi iradesi ile mirası reddeden kişiler ölen kişinin geriye kalan malvarlığında hiçbir söz hakkı talep edemeyeceğinden reddi mirastan önce dikkatli davranması gerekir.

Yazımızda vefat eden kişinin kredi kartı borcu ne olur, sorunun cevabını ayrıntılarıyla sizinle paylaşmış olduk.

KAYNAK: UŞAK HABER