Özgür Erdursun’dan çarpıcı tahmin! Emekliye seyyanen zamda umutlar tükendi mi?

Özgür Erdursun’dan çarpıcı tahmin! Emekliye seyyanen zamda umutlar tükendi mi?
GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmayacağına dair açıklamasına rağmen tartışmalar devam ediyor. SGK Uzmanından önemli bir açıklama geldi.

Emekliye zam bekleyenlere Erdoğan’dan kötü bir haber gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmasını isteyen muhalefete sert çıktı. Erdoğan, bunun bütçeyi sarsacağını söyledi.

Tam da emekliler umudu kesmişken SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise seyyanen zam olasılığına dair tahminde bulundu. Erdursun’un açıklamaları şöyle:

BÜTÇEYE AĞIR GELİR

Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılması konusu gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı konuşmada bu konuya değindi. Erdoğan, emekli maaşlarını artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Ancak muhalefetin 7 bin veya 10 bin liralık seyyanen zam taleplerine karşı çıktı. Erdoğan, bunun bütçeye çok büyük bir yük getireceğini ifade etti. Erdoğan, bu ek giderin ancak kamuda çalışanlarının yarısından çoğunun maaşları verilmezse karşılanabileceğini ifade etti.

Erdoğan, emeklilerin hayat pahalılığından en çok etkilenen kesim olduğunu kabul etti. Fakat emekli maaşlarını istedikleri seviyeye çıkarmak için daha çok çalışmak ve gelir elde etmek gerektiğini vurguladı ve muhalefetin yapmış olduğu açıklamaları sert bir dille eleştirdi.

ERDURSUN: SEYYANEN ZAM OLURSA 2-3 BİN LİRA OLABİLİR

Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılması konusunda SGK Uzmanı Özgür Erdursun da görüşlerini paylaştı. Erdursun, bir YouTube kanalına katılarak bu konuda değerlendirme yaptı. Erdursun, emeklilerin muhalefet ile birlikte baskı oluşturduğunu söyledi. Erdursun, seçim öncesi seyyanen zam ihtimalinin olduğunu ifade etti. Açıklamasında Erdursun, kendisinin kafasındaki rakamın hiç değişmediğini, seyyanen artış olursa şayet 2 - 3 bin lira olabileceğini ve en çok 4 bin lira gibi bir açıklama olacağını dile getirdi.

KAYNAK: UŞAK HABER