Porsche'den heyecanlandıran tanıtım: 2024 model Cayenne'nin özellikleri ve fiyatı belli oldu!

Porsche'den heyecanlandıran tanıtım: 2024 model Cayenne'nin özellikleri ve fiyatı belli oldu!
GİRİŞ

Bir süredir heyecan ile beklenen yeni Cayenne, sonunda tanıtıldı. Aracın tasarımının yanı sıra teknik özellikleri de hayranlık uyandırdı.

Porsche'den heyecanlandıran tanıtım: 2024 model Cayenne'nin özellikleri ve fiyatı belli oldu! - Lüks otomobil tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan Porsche, uzunca bir süredir yeni modellerini ne zaman tanıtacağı konusunda tüketicileri heyecanlandırıyordu. Firmanın en çok beğenilen modelleri arasında yer alan Cayenne’nin ne zaman tanıtılacağı, özelliklerinin ve görünümünün nasıl olacağı merak ediliyordu.

Alman Porsche’nin 2024 yılı için nasıl bir sürpriz yapacağı sık sık arama motorlarına konu olurken beklenen gelişme gün itibari ile yaşandı. Otomobil devi, heyecan ile beklenen 2024 model Cayenne Turbo E- Hybrid’i tanıttı.

TASARIMINDA ÇİZGİNİN DIŞINA ÇIKILMADI

Alman otomobil devi Porsche, düzenlemiş olduğu bir etkinlik kapsamında heyecan ile beklenen yeni Cayenne Turbo E- Hybrid’i tanıttı. İlk etapta tasarımı ile dikkat çeken yeni otomobilde Porsche’nin genel çizgisinden çıkılmamış olduğu görüldü. İri ızgara tasarımı ve HD- Matrix LED farları ile mevcut Cayenne’yi andıran yeni aracın, şimdiye kadarki versiyonlarının en güçlüsü olduğu belirtildi.

CAYENNE TURBO E- HYBRID’İN ÖZELLİKLERİ VE FİYATI

Dış tasarımının yanı sıra iç tasarımı ile de dikkat çeken 2024 model Porsche Cayenne Turbo E- Hybrid’de 12.6 inçli kavisli ve tam dijital bir gösterge ekranının olduğu görüldü. Yanı sıra 12.3 inçlik bir bilgi- eğlence ekranına da sahip olan yeni araçta, 18 yönlü ayarlanabilen spor koltuklar ve Race- Tex döşeme bulunuyor.

Çift turbo şarjlı 4.0 litrelik V8 motoru olan yeni araç, 591 beygirlik güce sahip. Aracın motoru 174 beygir güç üretebilen bir elektrik motoru ile de destekleniyor. Bu iki motorun birleşimi neticesinde motor gücü 729 HP’ye 950 Nm torka ulaşıyor. 0’dan 100’e 3,5 saniyede çıkabilen yeni aracın azami hızı ise 300 km olarak açıklandı.

SUV ve Coupe olmak üzere iki farklı seçeneğe sahip olacak olan yeni Cayenne Turbo E- Hybrid, 148 bin 550 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak. Yeni aracın Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER