Rakamlara dikkat! Uşak’ın borçluluk oranı dikkat çekti

Rakamlara dikkat! Uşak’ın borçluluk oranı dikkat çekti
GİRİŞ

Türkiye’de borcuna en sadık olan ve olmayan illere ilişkin yeni bir araştırma yapıldı. Listeye giren Uşak’ın borçluluk oranı dikkat çekti.

Türkiye’de borcuna en sadık olan ve olmayan illere ilişkin yapılan araştırmanın sonuçları epey şaşırtıcı çıktı. Söz konusu verileri bir araya getiren Ekonomim’den İbrahim Ekinci, Türkiye’nin borcuna en sadık olan ve borcuna en sadık olmayan illerini bir listede toparladı. Bu listelerden birinde yer alan Uşak’ın sıralaması ise, oldukça şaşırtıcı çıktı.

Yapılan araştırma kapsamında hem Türkiye’nin hem de Uşak’ın borçluluk oranı ölçüldü. Türkiye’nin en borçlu ili bir hayli dikkat çekerken; Uşak’ın yer aldığı sıra da dikkat çekti. Kentimizin sektörel bazda büyük bir borcu olup olmadığı da yapılan araştırma ile ortaya çıktı. Peki Türkiye’de hangi il, ne kadar borçlu?

turk-lirasi-para-3.jpg

UŞAK’IN BORÇLULUK ORANI YÜKSEK ÇIKTI

Yapılan araştırmaya göre, Uşak’ın toplam nakdi kredileri 25.503.642 TL olarak belirlendi. Takipteki alacak tutarı 441.107 TL olan Uşak’ın takipteki alacak oranı 1,73 olarak hesaplandı. Bu da Uşak’ı ‘Takipteki alacak oranı Türkiye ortalamasının üzerinde olan iller’ listesine 16’ncı sıradan soktu. Araştırma kapsamında ‘Hangi ilde, hangi sektörde takipteki alacak oranı kaç?’ sorusu da soruldu. Bu soruya illerin sektör bazlı borçlanmasıyla yanıt veren araştırmada Uşak’ın sektörel takipteki alacak oranı yüzde 5’i aşmadığı için kentimiz bu listede yer almadı.

turk-lirasi-para-4.jpg

TÜRKİYE’NİN ZİRVESİNE KONYA OTURDU

Öte yandan Türkiye’nin borcuna sadık olan ve olmayan illerine ilişkin verilerin derlendiği araştırma kapsamında Türkiye’nin borcuna en sadık olmayan ili Konya seçildi. Yüzde 3,9 oranında takipteki alacağı olan Konya’yı, takipteki alacağı yüzde 3 olan Diyarbakır ile takipteki alacağı yüzde 2,4 olan Mardin takip etti. Aynı araştırma borcuna en sadık olan illeri de verdi. Yüzde 0,59 takipteki alacak oranına sahip olan Çankırı, Türkiye’nin borcuna en sadık şehri oldu. Takipli alacak oranı yüzde 0,63 olan Denizli, borcuna en sadık ikinci şehir olurken; takipli alacak oranı yüzde 0,65 olan Nevşehir ise borcuna en sadık üçüncü şehir olarak belirlendi.

KAYNAK: UŞAK HABER