Seçim sonrası bomba açıklama: Asgari ücretliler ve emekliler dev zamma hazır olun…

Seçim sonrası bomba açıklama: Asgari ücretliler ve emekliler dev zamma hazır olun…
GİRİŞ

Yerel seçimler, Türkiye’de emekli maaşları üzerinde büyük bir etki yarattı. Dar gelirli kesim, beklentilerinin karşılanmadığını düşünerek sandıkta son sözünü söyledi. Peki şimdi ne olacak?

Yerel seçimlerde emekli maaşları ve asgari ücret zammı en çok konuşulan konulardan biriydi. Seçim sonuçlarının ardından ekonomistler ve uzmanlar Temmuz ayında yapılacak zamlar için tahminlerde bulunmaya başladı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun da Türkiye Gazetesi Youtube kanalında yaptığı açıklamada asgari ücret ve emekli maaşlarına yüksek oranlı zam yapılacağını söyledi.

HÜKÜMET NE YAPACAK?

31 Mart seçimlerinden sonra 1. parti CHP oldu. AK Parti hükümeti bundan sonra ne yapacak? SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Türkiye Gazetesi YouTube kanalı üzerinden emekli maaşlarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Son verilere göre ülkemizde hemen hemen 12.5 milyon emekli asgari ücretten az para alıyor. Ortalama emekli aylığı ise 12 bin 500 TL. Ülke ekonomisi iyi değil ve dövize ihtiyaç var. Enflasyonun artmaması amacı ile emekli aylıklarının artırılmaması gerekiyor. Ama bu durum, milyonlarca kişinin umurunda değil. Vatandaşlar bireysel olarak kendilerini düşünmek zorunda. Kredi kartı borcu, kredi borcu ve geçinme sıkıntısı yaşayanlar için emekli aylığı yetersiz kalıyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM BEKLENTİSİ

Erdursun açıklamasında “2019’da emekli aylıklarında taban uygulaması başladı. En düşük emekli maaşı 1.000 TL’den başlayarak şu anda 10 bin TL’ye ulaştı. Asgari ücret ise 17 bin TL. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacaktı, ancak seçim sonuçlarından sonra büyük ihtimalle bir zam gelecek.

İki aylık enflasyon belli oldu ve altı aylık enflasyon yüzde 30-35 arasında çıkmasını bekliyoruz. Emeklilerin kök aylıklarına yüzde 30-35 artış yapılırsa 10 bin TL’ye ulaşmak mümkün olmayacak. Asgari emekli maaşının artırılması gerekiyor ve en az 15 bin TL olmalı. Emeklilerin talepleri karşılanmazsa erken seçim gündeme gelebilir.” dedi.

KAYNAK: UŞAK HABER