SEDDK ev sigortalarında enflasyon detayını duyurdu: Deprem sonrası yeni karar!

SEDDK ev sigortalarında enflasyon detayını duyurdu: Deprem sonrası yeni karar!
GİRİŞ

Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketi sonrası ev sigortasıyla ilgili yeni kararlar alındı. Enflasyon klozu ve daha birçok yenilik mevcut! Deprem sigortasında yeni detaylar…

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında yeni kararlar aldı. Ev sigortaları ile ilgili dikkat çeken düzenlemeler hayata geçiyor. Özellikle Zorunlu Deprem Sigortası ile ilgili olarak konutlar ve eşyaları risklere karşı koruyan konut sigortaları için düzenlemeler geldi.

SEDDK’nın aldığı yeni kararlar tüm sigortalıların faydalanması için Posta’da yer alan habere göre, Quick Sigorta tarafından hazırlana Q Blog’ta tüm detaylar bir araya getirildi. Özellikle enflasyon klozu ve evlerin türüne göre asgari bedellerle güçlendirme seçenekleri ve poliçe kapsamları dikkat çekiyor.

2023/04/04/trafik-sigorta-2.jpgPOLİÇELERDE ENFLASYON KLOZU DEVREYE GİRDİ!

Türkiye’de son dönemde artan enflasyon dikkat çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda SEDDK tarafından da vatandaşların lehine birçok düzenleme hayata geçirildi. Sigorta poliçelerine ‘’enflasyon klozu’’ eklenmesi de zorunlu hale getirildi. Her bir konut poliçesi asgari belirlenen enflasyon oranı ile koruma sağlayacak. Bu oran talep edilmesi halinde artırılabilecek.

Poliçenizde koruma, zaman içinde yaşanan fiyat artışları karşısında da bu sayede vatandaşları koruyacak. Gelecekte ortaya çıkacak mali riskler de bu kapsamda göz önünde tutuldu. Düzenleme sayesinde daha iyi bir güvence sağlanacak.

2023/04/04/trafik-sigorta-1.jpg

ASGARİ BEDELLE EV TÜRÜNE GÖRE KORUMA SAĞLANACAK!

Evler sigorta ile güvence altına alınırken, bine ve eşyalara ait sigorta bedellerinin eksiksiz ve tam olarak tespiti de önemli konular arasında yer alıyor. SEDDK, ev sahiplerinin daha iyi korunması için çeşitli düzenlemeleri hayata geçirdi.

Evlerin sigortası artık türüne göre belirlenen asgari bedelle güçlendirilecek. Betonarme evler için en az 12 bin TL, diğer evler için en az 8 bin TL değerinde metrekare maliyeti ile sigorta koruması sağlanacak. Bu sayede evde olacak olası riskler karşı asgari sigorta bedeli ile daha iyi güvence sağlanacak. Öte yandan daha anlaşılır ve kapsamlı poliçeler ile iş yerleri ve ticari alanlar için de düzenlemeler dikkat çekti.