SGK Uzmanı canlı yayında açıkladı: Emekliye seyyanen zamda yeni gelişme

SGK Uzmanı canlı yayında açıkladı: Emekliye seyyanen zamda yeni gelişme
GİRİŞ

2024 yılında yapılan zammın ardından en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye çıkarılmış olsa da, enflasyon karşısında bu rakamın yetersiz olduğu belirtiliyor. Bu yüzden emekliler için seyyanen zam ve ikramiye artışı beklentisi devam ediyor.

Emeklilerin maaş ve ikramiye zammı beklediği bir dönemde, SGK Uzmanı İsa Karakaş’tan önemli açıklamalar geldi.

Karakaş, TGRT Haber’de katıldığı canlı yayında, emekliye seyyanen zam ve ikramiye artışıyla ilgili son gelişmeleri aktardı. İşte emeklilerin merak ettiği soruların yanıtları…

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILDI?

2024 yılında emekli maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam uygulandı. Böylece en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükseltildi. Ancak bu rakamlar emekliler tarafından yeterli görülmedi. Emekliler, maaşlarının daha fazla artırılmasını talep etti.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

Bu arada emekli ikramiyeleri de 3 bin TL olarak belirlendi. Fakat emekliler, ikramiyelerinin 5 bin TL’ye çıkarılmasını istedi. Bu konuda SGK Uzmanı İsa Karakaş’tan umut verici haberler geldi. Karakaş, 3 bin liralık ikramiyenin 4 ya da 5 bin liraya yükselebileceğini ifade etti. Karakaş, yerel seçimlerle alakalı anket sonuçlarına göre beklenmedik bir zammın olabileceğini belirtti ve “Ümitsizliğe kapılmayın” dedi.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM GELECEK Mİ?

Emekliye seyyanen zam konusunda da Karakaş’tan bir değerlendirme geldi. Karakaş, en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesinin mümkün olmadığını belirtti. Karakaş, bu konuda en çok olabilecek şeyin, açlık sınırına getirilmesi olduğunu ifade etti ve “Seçim öncesinde, açlık sınırının altında emekli maaşı kalmadı denebilir. Benim tahminim, en çok 4 bin ya da 5 bin liralık bir seyyanen zam yapılabilir.” diye konuştu.

KAYNAK: UŞAK HABER