TÜİK konut satış istatistiklerini duyurdu! Ekim ayında Uşak’ta 383 konut satıldı

TÜİK konut satış istatistiklerini duyurdu! Ekim ayında Uşak’ta 383 konut satıldı
GİRİŞ

Ekim 2023’e ait ‘Konut Satış İstatistikleri’ni açıklayan TÜİK, şehrimizde geçtiğimiz ay kaç konutun satıldığına dikkat çekti. TÜİK, satış şekillerini de duyurdu.

Birçok araştırmayı gerçekleştiren ve araştırma sonucunu istatiksel olarak kamuoyuyla paylaşan kamu kurumu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu kez ‘Konut Satış İstatistikleri’ni paylaştı. Ekim ayının bitmesiyle birlikte ‘Ekim 2023’ dönemine ait satış verilerini ölçebilen TÜİK, hangi ilde kaç evin satıldığını bildirdi. Kentimiz Uşak’la ilgili de bilgi veren TÜİK, Uşak’ta kaç adet konutun, hangi yöntemle satıldığına ilişkin verileri de açıkladı.

Türkiye genelinde konut satışlarının ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,7 azalarak 93 bin 761 adet gerçekleştiğini bildiren TÜİK, en çok konut satışı gerçekleştiren illeri sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir olarak açıkladı. En az konut satışının gerçekleştiği illeri sırasıyla Hakkari, Ardahan ve Bayburt olarak açıklayan TÜİK, Uşak’a ilişkin konut satış istatistiklerini de paylaştı. TÜİK’ten geçtiğimiz yılın istatistikleriyle bir karşılaştırma da geldi.

EKİM 2023 UŞAK KONUT SATIŞ İSTATİSTİKLERİ

TÜİK’in açıkladığı verilere göre; Ekim 2023’te toplam 383 konutun satıldığı Uşak’ta ipotekli ve diğer satış yöntemleri ile gerçekleşen konut satış sayıları netleşti. Bu bağlamda ipotekli konut satış sayısı geçen ay 24 olarak gerçekleşmiş olan Uşak’ta geriye kalan 359 konut, diğer satış yöntemleri ile el değiştirdi. Satış durumuna göre; konutların 127’sinin ilk elden satıldığını bildiren TÜİK, 256’sının ise ikinci el satış şeklinde satış gerçekleştirildiğini bildirdi. TÜİK’ten aynı ayın bir önceki yıl verileri de geldi.

EKİM 2022 UŞAK KONUT SATIŞ İSTATİSTİKLERİ

Geçtiğimiz yıla göre ekim ayında konut satışında azalış yaşayan illerden biri olan Uşak’ta Ekim 2022 tarihinde toplam 393 konut el değiştirdi. Satış şekline göre; bu 393 konutun 64’ünün ipotekli satış ile satıldığını bildiren TÜİK, aynı yıl 329 konutun diğer satış yöntemleriyle satıldığını belirtti. Satış durumuna göre; Ekim 2022’de ilk el satışın 138 olduğunu açıklayan TÜİK, ikinci el satışın ise 255 olduğunu ifade etti. TÜİK, her iki ait verileri tablo şeklinde kıyaslayarak kamuoyu ile paylaştı.

KAYNAK: UŞAK HABER