TÜİK, Uşak’ın ekim ayı ihracat ve ithalat rakamlarını açıkladı

TÜİK, Uşak’ın ekim ayı ihracat ve ithalat rakamlarını açıkladı
GİRİŞ

TÜİK’ten kentimiz Uşak’ın ekim ayı ihracat ve ithalat rakamlarına ilişkin açıklama geldi. TÜİK, Uşak’ın ihracat ve ithalat rakamlarını ilan etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verileri ekim ayı için açıklandı. Ekim ayı verilerini duyuran TÜİK, Türkiye’nin ihracatının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 arttığını bildirdi. TÜİK’ten kentimiz Uşak’la ilgili veriler de geldi.

Bir önceki yıla göre artış gösteren ve bu ay itibariyle 22 milyar 871 milyon dolara ulaşan ihracatın yanı sıra Türkiye’de ithalatta yüzde 0,6 oranında artış gösterdi. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 artan ithalat, 29 milyar 390 milyon dolara ulaştı. Uşak’ın ihracat ve ithalat rakamları da TÜİK açıklamasıyla netleşti.

TÜİK, UŞAK’IN İTHALATINDA ARTIŞ GÖRÜLDÜĞÜNÜ DUYURDU

2023 yılı Ekim ayına ilişkin ithalat ve ihracat verilerini paylaşan TÜİK, Uşak’ın ithalat rakamlarını açıkladı. Uşak’ta toplam ithalat miktarının bu ayla birlikte 208.271 dolara ulaştığını bildiren TÜİK, ekim ayında gerçekleşen ithalat miktarını 14.627 dolar olarak kayda geçti. Bir önceki aya göre artış yaşayan Uşak’ın ithalat rakamlarında bir önceki ay görülen tutar ise, 14.602 dolardı.

TÜİK, UŞAK’IN İHRACATINDA AZALIŞ GERÇEKLEŞTİĞİNİ BİLDİRDİ

TÜİK’ten Uşak’ın ihracat miktarına ilişkin de yeni veriler geldi. Uşak’ın toplam ihracat miktarının bu ayla birlikte 262.232 dolara ulaştığını bildiren TÜİK, Uşak’ın ekim ayında gerçekleştirdiği ihracat tutarını 27.184 dolar olarak bildirdi. Bu verilere göre Uşak, bir önceki aya göre daha az ihracat gerçekleştirdi. Zira TÜİK’in bildirdiğine göre, Uşak’ın ihracat rakamı bir önceki ayda 29.320 dolar olarak kayda geçmişti.

KAYNAK: UŞAK HABER