Türkiye İş Bankası günlük 343 TL ödeyene 200 bin TL’lik taşıt desteği verecek!

Türkiye İş Bankası günlük 343 TL ödeyene 200 bin TL’lik taşıt desteği verecek!
GİRİŞ

Rekor seviyelere ulaşmış olan sıfır kilometre araç fiyatları sebebi ile kredi desteğine ihtiyaç duyanlara Türkiye İş Bankası’ndan uygun kredi müjdesi geldi.

Türkiye İş Bankası günlük 343 TL ödeyene 200 bin TL’lik taşıt desteği verecek! - Uzun süredir devam eden çip krizinin etkisi ile artan araç üretim maliyetleri ek olarak dolar kurunda gözlenen yükselişlerden de nasiplendi. Seçim sonrasında hızla yükseliş gösteren dolar kuru sebebi ile bir ay içerisinde ortalama iki kez değişen araç fiyatları, ayrıca temmuz ayı içerisinde güncellenen KDV ve ÖTV oranları sebebi ile de yüksek oranlı zamlara tabi tutuldu.

Sektörü direkt olarak etkileyen olumsuz gelişmelerin yaşanması sebebi sık aralıklar ile değişen sıfır kilometre araç fiyatları, yeni bir araç satın almanın hayalini kuran birçok tüketiciyi köşeye sıkıştırdı. Mevcut birikimlerinin giderek eridiğine şahitlik eden ve bu neden ile de fiyatlar daha da yükselmeden araç sahibi olabilmenin yollarını arayan tüketiciler, özellikle bankaların taşıt kredisi ürünlerine ilgi göstermeye başladı. Artan kredi taleplerinin ardından devreye giren Türkiye İş Bankası, güncel kredi kampanyasının detaylarını paylaştı.

2023/02/21/para-2.jpg

TÜRKİYE İŞ BANKASI TAŞIT KREDİSİ GÜNCEL

Sektörün en çok tercih edilenleri arasında yer alan Türkiye İş Bankası araç sahibi olmak isteyip de bütçesi yetersiz kalan tüketicilere taşıt kredisi ürünü aracılığı ile destek vereceğini belirti. Banka, 48 ay azami vade ve yüzde 3,49 başlangıç faizi ile duyurmuş olduğu kredi kampanyasının üst limitini satın alınacak olan aracın kasko bedeline göre belirleyeceğini bildirdi. Bankadan gelen açıklamaya göre fiyatı 400 bin TL’ye kadar olan araçlar için azami olarak yüzde 70 oranında, fiyatı 1.200.000- 2.000.000 TL aralığında olarak araçlar için ise azami olarak yüzde 20 oranında kredi desteği verilecek.

2023/02/27/para-6.jpg

TÜRKİYE İŞ BANKASI TAŞIT KREDİSİ ÖRNEK MALİYET TABLOSU

Türkiye İş Bankası’nın piyasa şartlarına göre uygun sayılabilecek bir faiz oranı ile duyurmuş olduğu taşıt kredisi kampanyasının örnek maliyet tablosu oluşturuldu. Buna göre bankadan 48 ay vade ve yüzde 3,49 faiz karşılığında 200 bin TL tutarında kredi çekmek isteyen tüketiciler, 10.298,03 TL’lik taksit ödemelerinden sorumlu tutulacaklar.

KAYNAK: UŞAK HABER