Türkiye'nin en borçlu ve en az borçlu illeri belli oldu! Uşak’ın borcu ne kadar?

Türkiye'nin en borçlu ve en az borçlu illeri belli oldu! Uşak’ın borcu ne kadar?
GİRİŞ

BDDK açıkladığı son veri ile Türkiye’de en borçlu olan şehirleri ilan etti. Peki Uşak’ın borcu ne kadar? İşte son verilerin ayrıntıları.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalara olan kredi borçlarına ilişkin verileri 3 aylık periyotlarla yayınlıyor. Son verilere göre, Türkiye’de bankalara en çok borcu olan ve en az borcu olan şehirler belli oldu. Ayrıca, bankalardan kredi kullanmak isteyenler için faiz oranları da merak ediliyordu. BDDK o verileri de açıkladı.

Açıklanan bu verilerden sonra Uşak’ın durumu merak edilmeye başlandı. Uşak’ın ne kadar borcu var? İşte detaylar.

turk-lirasi-para-2.jpg

BANKALARA EN ÇOK VE EN AZ BORCU OLAN ŞEHİRLER

BDDK’nın verilerine göre, Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul, bankalara olan kredi borcu bakımından da zirvede yer alıyor. İstanbul’un bankalara olan kredi borcu 3,7 trilyon lira olarak açıklandı. İstanbul’u, 1,4 trilyon lira kredi borcuyla Ankara izledi. Üçüncü sırada ise 521 milyar lira kredi borcuyla İzmir yer aldı. BDDK’nın verilerine göre, Türkiye’nin en az borcu olan şehri ise 2,8 milyar lira ile Bayburt oldu. Bayburt’u, 4 milyar lira kredi borcuyla Tunceli takip etti.

BDDK bankalardan kredi çekmek isteyenler için faiz oranlarını da şöyle açıkladı:

Tüketici kredilerinde faiz oranları yüzde 3 ile 4 arasında değişiyor. Örneğin, 100 bin lira kredi çekmek isteyen bir kişi, 24 ay vadede yüzde 3,29 faiz oranıyla aylık 6.750 lira taksit ödüyor. Konut kredilerinde faiz oranları ortalama olarak yüzde 3,39 seviyesinde bulunuyor. Örneğin, 1 milyon lira kredi çekmek isteyen bir kişi, 120 ay vadede yüzde 3,39 faiz oranıyla aylık 34.532 lira taksit ödüyor. Taşıt kredilerinde faiz oranları ortalama olarak yüzde 3,5 seviyesinde bulunuyor. Örneğin, 300 bin lira kredi çekmek isteyen bir kişi, 48 ay vadede yüzde 3,5 faiz oranıyla aylık 15.500 lira taksit ödüyor.

turk-lirasi-para-3.jpg

UŞAK’IN BORCU NE KADAR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun açıklamış olduğu rakamlara göre Uşak’ın toplamda 23.949.060 lira borcu bulunmaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER