Türkiye’nin en ucuz otomatik vites otomobilleri: Fiyatı 1 milyon TL’nin altında!

Türkiye’nin en ucuz otomatik vites otomobilleri: Fiyatı 1 milyon TL’nin altında!
GİRİŞ

Hyundai, Dacia, Renault… Türkiye’de satışa sunulan en ucuz otomatik vites sıfır km araçlar belli oldu. Fiyatları hala 1 milyon TL’nin altında. İşte Türkiye’nin en ucuz otomatik vites otomobilleri…

Türkiye’de otomobil fiyatları artmaya devam ediyor. Döviz kurundaki artış, vergi oranları ve araç arzının azalmasının ardından fiyatlar da tavan yaptı. Fiyatlardaki artışlara rağmen piyasalardaki hareketlilik ise dikkat çekmeye devam ediyor.

Ülkemizde son yıllarda manuel vites araçların yanı sıra otomatik vites otomobiller de yaygın şekilde tercih edilmeye başladı. Sürüş güvenliği ve kolaylığı sayesinde otomatik vites araçlara ilginin yüksek olması da dikkat çekiyor.

FİYATLARI HALA 1 MİLYON LİRANIN ALTINDA!

Otomatik vites sıfır araçlarda birçok sevilen markanın modeli hala 1 milyon sınırının altında fiyatlara sahip. Manuel otomobillere nazaran fiyatları nispeten daha yüksek olan otomatik vites araçlarda şu an için en düşük fiyat ise 850 bin TL olarak görüldü.

Hyundai i20 modellerinin6 ileri vitesli tam otomatik şanzıman aracının fiyatı 850 bin TL fiyat ile 2023 Ağustos ayı itibariyle satışa sunuluyor. 1.4 MPI 100 PS Jump benzinli ve otomatik versiyonunda 850 bin lira fiyatlar dikkat çekti. Versiyonlara göre fiyatları da artıyor.

EN UCUZ OTOMATİK VİTES OTOMOBİLLER HANGİLERİ?

Türkiye’de satışa sunulan birçok otomatik vites seçeneğine sahip orta sınıf otomobil hala 1 milyon sınırının altında fiyatlara sahip. Önümüzdeki dönemde piyasalarda yaşanacak gelişmelere bağlı olarak fiyatların bu sınırın üzerine çıkması bekleniyor.

Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil markalarının sevilen modellerinde fiyatlar Ağustos ayı itibariyle güncellendi. Türkiye’nin en ucuz otomatik vites otomobillerinden bazıları ise şöyle:

  • Hyundai i20 1.4 MPI PS Jump: 850.000 TL
  • Dacia Sandero 1.0 Turbo 90 PS Essential: 890.000 TL
  • Renault Taliant 1.0 Turbo 90 bg Joy: 913.000 TL
  • Dacia Sandero Stepway 1.0 Turbo 90 bg Essential: 920.000 TL
  • Renault Clio 1.0 90 bg Joy: 921.000 TL
  • Hyundai Bayon 1.4 MPI 100 PS Jump: 930.000 TL

KAYNAK: UŞAK HABER