Uşak- İzmir, Uşak- Konya seyahatlerine yüzde 70 daha uyguna bilet

Uşak- İzmir, Uşak- Konya seyahatlerine yüzde 70 daha uyguna bilet
GİRİŞ

Akaryakıt fiyatlarının artması ile birlikte otobüs biletleri fiyatları da artarken Uşak varışlı ve kalkışlı yolculukların tren ile daha ucuza geldiği duyuruldu.

Brent petrolde gözlenen ani ataklara ve dolar kurunda gözlenen artışlara bağlı olarak hızla yükselen akaryakıt fiyatları, otobüs bileti fiyatlarının da artmasına sebebiyet verdi. Bu durum özellikle üniversite öğrencilerinin bütçeleri üzerinde deprem etkisi yarattı. Üniversitelerin açılması ile birlikte şehriler arası yolculuklarda artış gözlenirken otobüs biletlerinde gözlenen fahiş rakamlar alternatif çözümlerin araştırılmasına sebep oldu.

Otobüs ve uçak bileti fiyatlarının rekor seviyelere ulaşması ile birlikte bütçelerine uygun seyahat alternatifleri araştıranlara yetkililerden açıklama geldi. İzmir- Konya, Konya- İzmir tren seferlerinde Uşak ilinin ara duraklardan biri olduğunu belirten yetkili kurum, bilet fiyatlarını da paylaştı.

YÜZDE 70 DAHA UYGUN

Uşak’tan İzmir’e veya Konya’ya giden öğrenciler için otobüs biletlerine daha ucuz bir alternatif duyuruldu. İzmir- Konya tren bileti fiyatlarının otobüs biletlerine oran ile yüzde 70’e kadar daha ucuz olduğunu ifade eden yetkililer, günde 3 sefer halinde planlanan seyahatlerden hem öğrencilerin hem de yetişkinlerin yararlanabileceğini bildirdi.

İZMİR- UŞAK ARASI ARA DURAKLAR VE BİLET FİYATLARI

İzmir’den Konya’ya giden trenler için belirlenmiş olan Uşak ara durakları şu şekilde sıralandı:

- Uşak İstasyon: Ovaköy, İnay, Ahmetler.

- Eşme: Güneyköy, Armutlu, Türkmenteğe, İsmailbey, Caberkamara, Konaklar, Killik, Gümüşçayı.

Uşak- İzmir arası tren bileti fiyatları şu şekilde açıklandı:

- Eşme: Tam 55 TL, yüzde 15 indirimli 50 TL, yüzde 50 indirimli 40 TL.

İzmir- Konya arası tren bileti fiyatları:

- Eşme: Tam 80 TL, yüzde 15 indirimli 70 TL, yüzde 50 indirimli 40 TL.

- İnay: Tam 75 TL, yüzde 15 indirimli 65 TL, yüzde 50 indirimli 40 TL.

KAYNAK: UŞAK HABER