Uşak konut ve iş yeri kira artış oranları güncellendi! Bu ay yüzde 55'i aşacak

Uşak konut ve iş yeri kira artış oranları güncellendi! Bu ay yüzde 55'i aşacak
GİRİŞ

Kira artış oranlarının belirlenmesinde etkili olan enflasyon verileri, güncellendi. Türkiye İstatistik Kurumu eylül ayı verilerini kamuoyu ile paylaştı.

Uşak konut ve iş yeri kira artış oranları güncellendi! Bu ay yüzde 55'i aşacak - Gündelik hayatın pahalılaşmasına sebebiyet veren yüksek enflasyona karşı birtakım tedbirler alınmaya devam edilirken Türkiye İstatistik Kurumu’ndan yeni bir açıklama geldi. Kamu kurumu, eylül ayı boyunca yapılan hesapların nihai sonucunu paylaştı.

Her ay olduğu gibi bu ay da bir önceki ayın enflasyon verilerini kamuoyu ile paylaşan Türkiye İstatistik Kurumu, ay ve yıl bazında gerçekleşen enflasyon ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Açıklanan verilerin ardından ekim ayı kira artış oranı merak konusu oldu. Uşak ilini ve diğer illeri kapsayan kira artış oranı, tüketicileri şaşkına çevirdi.

TÜİK EYLÜL AYI ENFLASYON VERİLERİ

Türkiye İstatistik Kurumu dün yapmış olduğu resmi açıklamada eylül ayı enflasyon verilerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Bu kapsamda aylık bazda hesaplanan enflasyonun yüzde 4,75 olduğunu belirten kamu kurumu, 12 aylık enflasyonun ise yüzde 61,53’e yükselmiş olduğunu bildirdi.

KİRA ARTIŞ ORANI GÜNCELLENDİ

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından kira artış oranı merak konusu oldu. Hükümet yetkilileri tarafından uygulama süresi 1 yıl daha uzatılmış olan kanun kapsamında konut kiralarına ekim ayında da en fazla yüzde 25 oranında artış uygulanabilecekken iş yeri kiraları için tablo değişti. Buna göre ekim ayında iş yeri kira tutarlarına en fazla yüzde 55,30 oranında zam yapılabilecek. Bu oran, 81 ilin tamamı için geçerli olacak.

Yeni enflasyon oranına göre mevcut kirası 10 bin TL olan bir iş yeri için en fazla yüzde 55,30 oranında kira artışı hesaplanabilecek. Böylelikle yeni kira bedeli 5 bin 530 TL’lik artış ile sınırlı kalarak 15 bin 530 TL’yi aşamayacak.

KAYNAK: UŞAK HABER