Uşak, Türkiye’nin en zengin illerinden: Mevduat büyüklüğü dudak uçuklatacak

Uşak, Türkiye’nin en zengin illerinden: Mevduat büyüklüğü dudak uçuklatacak
GİRİŞ

BDDK’nın paylaştığı veriler ışığında ortaya çıkan Türkiye’nin en zengin illeri listesinde yer alan Uşak’ın mevduat birikimi artmaya başladı. Kentimiz, pek çok ili geride bıraktı.

Uşak, Türkiye’nin en zengin illerinden: Mevduat büyüklüğü dudak uçuklatacak - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından belirli aralıklar ile açıklanan mevduatlara ilişkin rakamlar güncellendi. Son verileri geçtiğimiz gün açıklayan BDDK, hangi ilin bankalarında daha çok mevduat birikimi olduğunu gözler önüne serdi. Uşak’ın da listede yer alması dikkat çekerken; her geçen gün mevduat birikimini büyüten kentimiz, en zengin illerin başında geldi.

Günümüzde her ne kadar yatırım araçları çeşitlense de her ay getiri sağlayan mevduatlardan pek çok kişi vazgeçmedi. Aynı zamanda bu ay itibariyle faiz getirisi yüzde 43’e kadar ulaşmış olan mevduat hesapları Uşaklıları da cezbetmeye başladı. BDDK’nın açıkladığı veriler ışığında Türkiye’nin en zengin ve birikimi yüksek illeri de ortaya çıkmış oldu.

turk-lirasi-para-7.jpg

UŞAK’IN ZENGİNLİĞİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

BDDK’nın açıkladığı verilere göre, Uşak Türkiye’nin en zengin illeri arasındaki yerini aldı. 2021 yılı verilerine göre nüfusu 373.183 kişi olan Uşak’ta bankada tutulan toplam mevduat miktarı 26.810.208.000 TL’ye yükseldi. Uşak’ı zenginlikte geçen illerin mega şehirler olması dikkat çekerken; bankada en düşük mevduat tutan iller de netleşti. Bu göre bankada en az mevduat yatırım olan illerin başında Bayburt gelirken, Bayburt’u listede takip eden il ise Ardahan oldu.

turk-lirasi-para-5.jpg

TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN 3 İLİ BÜYÜKŞEHİRLER

Öte yandan toplam mevduatı en büyük olan illere ilişkin de BDDK’dan açıklama geldi. Türkiye’nin en zengin illerinin başına yerleşen İstanbul’un toplam mevduat büyüklüğü 4.287.731.056.000 TL olarak açıklandı. Türkiye’nin en zengin ikinci ili olan Ankara’nın bu ay itibariyle toplam mevduat büyüklüğü 1.471.351.514.000 TL’ye çıktı. Üçüncü sırada yer alan yatırım ise, yurt dışı yatırımları oldu. Toplam büyüklüğü 693.650.900.000 TL olan yurt dışı yatırımlarını 565.467.35.000 TL ile takip eden İzmir ise, listenin dördüncü sırasına oturdu.

KAYNAK: UŞAK HABER