Uşak’ın yöresel lezzetleri binlerle buluştu: Baklava ve tarhana favori

Uşak’ın yöresel lezzetleri binlerle buluştu: Baklava ve tarhana favori
GİRİŞ

Yöresel ürünlerin tanıtıldığı YÖREX’te yer alan Uşak, meşhur baklavası ve tarhanası ile hayranlık uyandırdı. Fuarın gözdesi olan Uşak halıları da çok beğenildi.

Turizmin başkenti sayılan ve her türlü turizmde önemli bir gelire sahip olan Antalya’da her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın 2023 yılı etkinlikleri de kapılarını açtı. Bir kez daha meraklıları ile buluşan YÖREX, 2 Kasım 2023 tarihi ile 5 Kasım 2023 tarihi arasında pek çok ilden gelen yöresel lezzetlere ev sahipliği gerçekleştirdi. Fuarda en çok dikkat çeken yöresel lezzetler ise, kentimizin tadı damakta kalan lezzetleri oldu.

Bu yıl da kapılarını açan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın 12’inci kez gerçekleştirilen etkinliğine yoğun bir ilgi gösterildi. Kentimizi temsilen etkinliğe katılan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası, kentimizin yöresel ürünlerini ön plana çıkararak, YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na resmen damga vurdu. Özellikle bazı yöresel lezzetler dikkat çekerken; Uşak’ın ithalatta önemli bir sıralamaya sahip olan halıları da fuarın gözde ürünlerinden biri oldu.

yorex-yoresel-urunler-fuari-1.jpg

UŞAK’IN YÖRESEL LEZZETLERİ ANTALYA’DA TADILDI

Uşak’ın coğrafi işaretle tescilli olan lezzetlerinin yer aldığı YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda en çok konuşulan kentlerden biri olması dikkat çekti. Özellikle de damakta unutulmaz bir tat bırakan Uşak tarhanası, baklavası ve helvası, YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın en çok beğenilen lezzetleri arasına girdi. Fuarda yer alan baklavanın Uşak’ta yetişen şeker pancarından üretilen şeker ile cevizden yapıldığı öğrenilirken; kentimizin düğünlerinin vazgeçilmez helvası olan kırmızı renkteki gelin helvası da YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın gözdeleri arasında yer almayı başardı.

yorex-yoresel-urunler-fuari-2.jpg

UŞAK HALISI VE EŞME KİLİMİ GÖRENLERİ BÜYÜLEDİ

Tadanlardan tam not alan baklava ile helvanın yanı sıra YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda Ulubey’in demir tatlısı da yer aldı. Bunların yanı sıra Uşak’ın yöresel tarhanası, fuarın gözde lezzetlerinin başını çekti. Sadece yöresel lezzetler ile YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda bulunmayan kentimiz Uşak halılarıyla da görenleri büyülemeyi başardı. Eşme kiliminin de yer aldığı YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Uşak standına uğrayarak, beğenisini dile getirmeyi ihmal etmedi. Ayrıca Başkan Hisarcıklıoğlu, UTSO Başkanı Selim Kandemir ve UTB Başkanı Mustafa Sezer’den ürünler hakkında bilgi alarak, fuar gezisinin büyük bir kısmını Uşak standında geçirdi.

KAYNAK: UŞAK HABER