Uşaklı altın yatırımcıları dikkat! İslam Memiş, 2024 rakamlarını verdi

Uşaklı altın yatırımcıları dikkat! İslam Memiş, 2024 rakamlarını verdi
GİRİŞ

Uşaklı altın yatırımcısı için 2024 rakamları Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi. Memiş, yeni yılın altın rakamlarını tahmin ederken, haftayı da değerlendirdi.

Hareketli günler geçirmeye devam eden altın piyasalarına ilişkin son açıklama Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi. Gram altın ve ons altın için psikolojik eşiklerin geride kaldığını belirten İslam Memiş, Uşaklı altın yatırımcılarını ilgilendiren önemli rakamlara işaret etti. Ayrıca İslam Memiş’ten 2024 altın tahminleri de geldi.

Hareketliliğin devam ettiği şu günlerde ons ve gram altındaki yükselişe ilişkin konuşan İslam Memiş, altının elde tutulup tutulmamasına yönelik sorulara da net bir biçimde yanıt verdi. 2024 yılının altın rakamlarını öngören İslam Memiş, öngördüğü bir rakamları Uşaklı altın yatırımcıları için açıkladı. Peki altında yükseliş sürecek mi?

“YENİ DESTEK SEVİYESİNE REVİZE ETMEK GEREK”

Altın fiyatlarını yakından takip etmeyi sürdüren İslam Memiş, bu hafta için; “Altın fiyatları tarafında dün sert bir dalgalanma yaşandı. 2145 dolara kadar yükselen ons altın, 2037 lira seviyesine kadar yükselen bir altın gram görüldü. Agresif yükselişler asya piyasaları açıldığında yaşandı. Ciddi bir atak gerçekleştirerek doldur boşalt yaptılar. Yıl sonu pozisyonları kapandığı için gece bizim piyasalar kapalıyken bu tür şeyler yapabiliyorlar. Bu fiyatlar sağlıksız yükselişler olduğu için bu fiyatlara inanmayın uyarılarım vardı. Nihayetinde fiyatlar normalleşti ve gerileme gerçekleşti” değerlendirmelerini yaptı. Ardından öngörülerini Uşaklı altın yatırımcıları için bildiren İslam Memiş, ons altın için şu rakamları verdi:

“Belki gece geç saatlerde bu yükselişleri tekrar göreceğiz. Bu yükselişlere inanmamak lazım. Bunlara ‘fake yükselişler’ deniyor. Gram altın tarafında da normalleşme görüyoruz. Yatırımcısının ons altını takip etmesi gerektiğini sık sık söylüyorum. Ons altının her ne kadar Aralık ayı içerisinde 2000 dolar altına sarkmasını beklesem de bu sert yükselişler sonrası destek seviyeleri de yükseldi. 1980 dolar değil de 2020 dolar olarak yeni destek seviyesine revize etmek gerek.”

“SATANIN ZARAR EDECEĞİ BİR SÜREÇ OLACAK”

Değerlendirmelerinin devamında, “Elinde altın bulunduranlar, elinde tutmaya devam etsin. Çünkü 2024 yılındaki hedefimiz ons altında 2350 dolar seviyesi. Bu beklentimiz aynı. Sadece aşağıdaki destek seviyelerimizi biraz yükselttik. Aralık ayı küresel piyasalar için çok önemli. Çünkü ABD'de cuma günü tarım dışı istihdam verisi açıklanacak, haftaya ABD enflasyon verisi açıklanacak ve Fed'in faiz kararı var” diyen İslam Memiş, altın yatırımcısı olan Uşaklılara seslendi. 2024 tahminlerini açıklayan Memiş, aynı zamanda altının tutulmaya devam etmesi gerektiğini şöyle özetledi:

“Gram altın TL fiyatında onsu takip etmeye devam ediyoruz. Gram altın aman aman bir fırsat vermeyecektir. 2024 hedefimizde bir bozulma yok. 2500 lira devamında 2700 lira seviyesini takip ediyoruz. Agresif yükselişler kalıcı olarak gelmeye devam edecektir. Elinde altın bulunduran yatırımcı 2000 seviyelerini görünce gaza gelip bozdurmamalı. Bu fiyatların devamı gelecek. Satanın zarar edeceği bir süreç olacak.”