Uşaklı altın yatırımcısına uyarı: Piyasalarda rüzgar tersine döndü!

Uşaklı altın yatırımcısına uyarı: Piyasalarda rüzgar tersine döndü!
GİRİŞ

Başlayan İsrail ile Filistin savaşı sonrasında tersine dönen rüzgar, piyasaları değiştirdi. Değişen piyasa koşullarına ilişkin uzmanlarından altın yatırımcısına uyarılar geldi.

Uşaklı altın yatırımcısına uyarı: Piyasalarda rüzgar tersine döndü! - Geçtiğimiz hafta 7 ayın en düşük seviyesini test etmeye başlamış olan ons altın ile dolar/TL kurundan destek alsa da gerilemesinin önüne geçilemeyen gram altın, yatırımcısını endişelendirmeye başlamıştı. Ancak Ortadoğu’da yükselen tansiyon ve başlayan İsrail ile Filistin arasındaki savaş, piyasaları altüst etti. Altın ve dolar bu haftaya her zamankinden daha hareketli başlarken, uzmanlardan da uyarı gecikmedi.

Hızla düşmeye başlayan altın için yeni hafta sıçramalar ile başlarken, bir süredir değer kaybeden petroldeki kayıplar da kısa süre içerisinde silindi. Rüzgarın terse döndüğü piyasalar için uyarılarda bulunan uzmanlar, işlem yaparken dikkatli olmayı söylerken; bugün bir uyarı da Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş’tan geldi.

altin-kuyumcu-1.jpg

“KALICILIK SAĞLANMASI HALİNDE 2000 TL SEVİYESİ GÖRÜLEBİLİR”

Altında değişen ibreye işaret eden açıklamalar gerçekleştiren Yavaş, “Dolar cinsi varlıklardaki değer kazanımı ve ABD tahvil getirilerindeki yükselişle 7 ayın dibini gören altın, İsrail-Filistin arasındaki gerginlik ve bunun diğer ülkelere de sıçrama olasılığı ile alıma geçti” dedi. Ardından rakamlar veren Yavaş, yatırımcılar için şu öngörülerini paylaştı:

“Küresel piyasalarda oluşan tablonun devam etmesi ve 1600 TL üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 1800 TL görülebilir. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması halinde ise 2000 TL seviyesi görülebilir.”

altin-kuyumcu-2.jpg

“BORSA İSTANBUL’DA 8100 VE 8000 SEVİYELERİ TEST EDİLEBİLİR”

Borsa İstanbul için de konuşan Yavaş, “Piyasalarda şu an savaş baskısı fiyatlanıyor. Bu baskının devam etmesi için denkleme İran faktörünün aktif bir şekilde rol alması gerektiği görüşündeyiz. Bu durumda Borsa İstanbul üzerinde baskı devam edebilir ve 8100 ve 8000 seviyeleri test edilebilir” dedi. Son olarak yönü değişen petrol fiyatlarına da değinen uzman isim, şunları söyledi:

“Petrol fiyatlarındaki yükseliş jeopolitik gerilimden önce arz kısıntısı kararının uygulanması ve Aremco’nun fiyat yükseltmesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu olgularla beraber petrolde 100 dolar senaryosu ana senaryo olmaya başladı. Bu tablonun devam etmesi ve jeopolitik gerilimin sürmesi durumunda petrolde 100$ senaryosu kısa vadede gerçekleşebilir. Aksi bir durumda ise 80 dolar seviyesinin denge unsuru olabilecek bir fiyat olduğu görüşündeyiz.”

KAYNAK: UŞAK HABER