Uşaklı araç sahiplerinin dikkatine kaskoda fiyat dengesi değişti: Liste güncellendi

Uşaklı araç sahiplerinin dikkatine kaskoda fiyat dengesi değişti: Liste güncellendi
GİRİŞ

Yedek parça fiyatlarının artması ile birlikte kaskoya yönelik ilgi artarken yeni bir gelişme yaşandı. Uzmanlar, kaskoda fiyat dengesinin değişmiş olduğunu bildirdi.

Uşaklı araç sahiplerinin dikkatine kaskoda fiyat dengesi değişti: Liste güncellendi - Enflasyon ve yüksek kur sebebi ile gündelik hayatın her alanında fiyat artışlarına şahitlik edilirken özellikle otomotiv sektöründe ortaya çıkan fahiş fiyatlandırmalar tüketicilerin tepkilerine sebep oldu. Sıfır kilometre araç fiyatlarına yansıyan yüksek zamlar yeni araç satın almayı planlayan tüketicileri hayal kırıklığına uğratırken artan maliyetler mevcut araç sahiplerini de endişelendirmeye başladı.

Araçların yedek parça fiyatlandırmalarında gözlenen değişikliklerin ardından kaskoya yönelik ilgi ve talep artmaya başladı. Olası yüksek maliyetlerden korunabilmek amacı ile kasko fiyatlarını yakından takip eden araç sahiplerine, uzmanlardan moral bozan bir açıklama geldi. Her alanda olduğu gibi kaskoda da fiyat dengesinin değiştiğine işaret eden uzmanlar, detayları sıraladı.

ÖNEMLİ ARTIŞLAR BEKLENİYOR

Kasko bedelleri ile ilgili Milliyet’e konuşan Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, araç ve araç parça bedellerinde gözlenen artışların kasko ve trafik sigortasında da primlerin artmasına yol açtığını belirtti. Bağcı’ya göre son dönemlerde yaşanan olumsuz gelişmeler sebebi ile önümüzdeki dönemlerde işçilik ve parça bedellerinde ortaya çıkacak olan artışlar, primlerin de artmasına yol açacak.

Yeni dönem adına önemli artışların beklendiğini ifade eden Turusan Bağcı, sözlerini mevcut fiyatlandırmalar ile ilgili de birtakım bilgiler verdi. Araç maliyetleri çok yüksek olduğu için ufak kazalarda dahi 50- 60 bin TL’lik zararların söz konusu olduğunu belirten Bağcı, önemli hasarlarda ise tamir maliyetlerinin 200- 250 bin TL bandını bulduğunu ifade etti. Bu neden ile birçok kişinin kasko ve trafik poliçelerine yöneldiğini belirten Bağcı, sayılarda ciddi artışların beklendiğini vurguladı.

KASKO FİYATLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Kasko bedellerinin aracın markasına, model yılına, sürücünün yaşına göre değişiklik gösterdiğini belirten Bağcı, standart olarak uygulanan kasko bedelinin 8- 10 bin TL bandından başladığını ifade etti. En yüksek araç değeri ve modeli yani ‘lüks araç’ kategorisi ele alındığında 600- 800 bin TL’lik kasko poliçesinden bahsedilebileceğini belirten Bağcı, “Lüks araçlarda kasko poliçesi bulmak zorlaştı” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: UŞAK HABER