Uşaklı çiftçilere AB’den 20 milyon euro hibe: IPARD II başvuruları başladı

Uşaklı çiftçilere AB’den 20 milyon euro hibe: IPARD II başvuruları başladı
GİRİŞ

Uşaklı çiftçilere IPARD II hibe programı kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı ile Avrupa Birliği destekli 20 milyon euro hibe duyuruldu. Makine ve ekipman desteği için son çağrı…

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) ortak finansmanı ile hayata geçirilen IPARD II Programı kapsamında 13. başvuru dönemi için son çağrılar yapıldı. Uşaklı çiftçilerin tarım makineleri ve ekipman desteği için rekor düzeyde hibe verilecek.

Türkiye’de tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin desteklemesine yönelik yeni destek programları hayata geçirilmeye devam ediyor. Avrupa Birliği eş finansmanı ile sunulan IPARD II Programı kapsamında 20 milyon euro hibe edilecek.

usak-ciftci-1.jpg

BAKAN YUMAKLI DETAYLARI PAYLAŞTI!

Tarım ve Orman Kanaı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yönelik verilecek destekler hakkında detayları açıkladı. Uşak başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde IPARD II Programı kapsamında 20 milyon euro destek sağlanacağı ifade ediliyor.

Uşak başta olmak üzere Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Aydın, Ankara, Şanlıurfa gibi 40’dan fazla ilin de hibe programı kapsamında yer aldığı aktarıldı. Başvuru tarihleri ve şartları da beli oldu.

usak-ciftci-2.jpg

IPARD II PROGRAMI KAPSAMINDA HANGİ DESTEKLER VERİLECEK?

AB destekli olarak hayata geçirilen IPARD II Programı kapsamında son başvuru çağrısı yapıldı. Uşaklı çiftçilerin de yararlanabildiği destek kapsamında 42 ilde başvurular yapılabilecek. Başvuru şartlarını sağlayan çiftçiler destekten yararlanabilecekler.

Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar ile tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlemesi ve pazarlanmasıyla ilgili fiziki varlıklar yönelik yatırımlar bu program kapsamında sağlanan başlıca destekler arasında yer aldı. Projeler kapsamında yüzde 50 – 80 arasında 20 milyon euro hibe sağlanacak.

usak-ciftci.jpg

ÇİFTÇİ HİBE PROGRAMI BAŞVURU TARİHLERİ NELER?

Türkiye’de Uşak ili başta olmak üzere belirlenen 42 ilde tarım ve hayvanlıkla uğraşan kişilerden tarımsal makine ve ekipman, hizmet ve görünürlük alımlarına ilişkin projeler kabul edilecek. IPARD II hibe programı kapsamında başvuru tarihleri ise şöyle:

  • Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar: 4 – 28 Eylül 2023
  • Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar: 18 Eylül – 12 Ekim 2023

Başvuruların Uşak’taki Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüklerinden yapılması mümkündür.

KAYNAK: UŞAK HABER