Uşaklı emekliler için 12 bin TL ödeme müjdesi geldi: Sadece başvurun!

Uşaklı emekliler için 12 bin TL ödeme müjdesi geldi: Sadece başvurun!
GİRİŞ

Emeklilere ödenen promosyon tutarlarının ekim ayı rakamları belli oldu. Böylelikle bu ayın en yüksek promosyon ödemesini gerçekleştirecek olan bankası da ortaya çıktı.

Uşaklı emekliler için 12 bin TL ödeme müjdesi geldi: Sadece başvurun! - Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) bankalar ile imzalamış olduğu promosyon ödemesi protokolü kapsamında gerçekleştirilen emekli promosyonu ödemeleri kapsamında bankalar elini taşın altına koymaya başladı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ile bu emeklilerin hak sahibi olarak ölüm aylığı alan kişilerin yararlanabileceği promosyon ödemeleri tutarlarında bu ay artışa gidildi.

Bankaların belirli bir taban ücret üzerinde ödemesinin zorunlu olduğu promosyonlar için geçtiğimiz kasım ayı itibariyle minimum 3 bin TL ile 5 bin TL ücreti belirlenmişti. Şimdilerde bu rakamı oldukça aşmış olan özel bankalarda bu ay itibariyle ödemeler 12 bin TL’ye kadar ulaştı. Peki hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor? İşte ekim ayında en yüksek emekli promosyonu veren o banka…

emekli-yasli-ihtiyar-2.jpg

EKİM AYININ EN YÜKSEK PROMOSYONU AKBANK’TAN GELDİ

Bu ayın en yüksek promosyon ödeyen bankası Akbank oldu. Emekli aylığı 3.499 TL ve altında olanlar için 6 bin TL nakit promosyon ödeyen Akbank, aylığı 3.500-7.499 TL arası olanlara 7 bin TL; 7.500-9.999 TL arası olanlara 9 bin TL, 10.000 TL ve üzeri olanlara ise 10 bin TL promosyon ödeyeceğini duyurdu. Ancak Akbank’ın ödemeleri bu tutarlarla da sınırlı kalmadı. Kredi kartına tanımlanacak 5 yeni otomatik fatura talimatı için fatura başına 400 TL katkı sunacağını duyuran Akbank, toplamda 2 bin TL Chip-Para’nın müjdesini de verdi. Böylelikle Akbank’ın ekim ayı kampanyasından 12 bin TL kazanmak mümkün hale geldi.

emekli-yasli-ihtiyar-3.jpg

EMEKLİ PROMOSYONUNDAN YARARLANMAK İÇİN TEK ŞART VAR

Promosyonlarda ekim ayı itibariyle de tek şart, aynı bankadan üç yıl boyunca maaş almak oldu. Bankanın şubeleri, internet bankacılığı, mobil bankacılık sistemi gibi hizmet noktaları ile taşınabilecek olan emekli maaşları, e-Devlet aracılığıyla tek bir tıkla da taşınabilir hale getirildi. Öte yandan Akbank dışındaki diğer bankaların ek ve nakit olmak üzere toplam ödedikleri promosyonlar maaşa göre değişmekle birlikte ekim ayı için 5 bin TL ile 10 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Bankalar promosyon güncel tutarlarını her ay web siteleri aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER