Uşaklı emeklilere zamda yeni rakam! En düşük 12 bin TL’yi aşabilir

Uşaklı emeklilere zamda yeni rakam! En düşük 12 bin TL’yi aşabilir
GİRİŞ

Emekli maaşına gelecek zamma dair son tahmin geldi. Ekonomist Muhammet Bayram, Uşaklı emekliler için açıkladı. Bayram, en düşük emekli maaşı rakamını da verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi sonucu açıklandı. Son ankette sene sonu için yüzde 67,23 enflasyon öngörüldü. Gelen bu rakamla birlikte maaş zammı tahminleri de değişti. Bir tahmin de Ekonomist Muhammet Bayram’dan Uşaklı emekliler için geldi.

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 67,23 olarak ankette yer aldı. Enflasyon oranınca zam alacak olan emekli için de hesap değişti. Yeni hesabı yapan Ekonomist Muhammet Bayram, zamlı emekli maaşını konuştu. Bayram’dan emeklilere gelecek ocak ayı zammına ilişkin de rakam geldi.

Sene sonu yaklaşırken, rakamları açıklayan Bayram, Uşaklı emeklilere müjdeyi verdi. Emekliler için taban maaş rakamı da Bayram’dan geldi. Beklentilerini sırasıyla açıklayan Muhammet Bayram, güncel hesabı duyurdu. Peki emekli maaşı ne kadar zam alacak? 2024 taban emekli maaşı kaç TL olacak?

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI YÜZDE 50 OLABİLİR

Merkez Bankası’ndan gelen rakamlara dikkat çeken Muhammet Bayram, öngörülerini paylaştı. Bayram, asgari ücrette hedef enflasyonun dikkate alınacağına işaret etti. Enflasyon farkı artı refah payı zammı bekleyen Bayram rakam verdi. Enflasyonun yüzde 70’e yaklaşacağını öngören Bayram, maaş zammı tahmini duyurdu.

Yüzde 29,41 civarında zammın kesinleştiğini söyleyen Bayram, enflasyona dikkat çekti. TÜİK’e göre ikinci yarının dört ayında enflasyon yüzde 29,41 çıktı. İki aylık rakamın kaldığını bildiren Bayram, beklentisini yüzde 38-40 açıkladı. Bu da emeklilerin bu oranda zam alacağını öngördüğü anlamına geliyor.

Yüzde 38-40 civarında zammı enflasyondan bekleyen Bayram, zammı yüzde 50 öngördü. Sadece enflasyon farkı beklemeyen Bayram, refah payı artışı müjdesi verdi. Bayram’a göre, bu kez emekliler refah payı artışı alabilir. Bu da yüzde 10’luk ek bir artışı emekli maaşlarına getirebilir.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN TL’Yİ GEÇEBİLİR

En düşük emekli maaşı şu anda 7500 TL olarak ödeniyor. Son olarak Nisan ayında artış alan taban maaş, temmuzda artmadı. Bunu hatırlatan Bayram, ocakta taban maaşa artış beklediğini duyurdu. Sene başında artış öngören Bayram, taban maaş tahminini de açıkladı.

En düşük emekli maaşı, asgari ücretin yüzde 88’ine denk geliyordu. Ancak bu kez yüzde 66’sına tekabül etmeye başladı. Buna dikkat çeken Bayram, yeni tahminini bu oran üzerinden yaptı. Asgari ücretin 16 bin TL olabileceği öngörüsü de Bayram’dan geldi. Asgari ücretin bu rakamı görmesi halinde Bayram, maaş beklentisini açıkladı.

Bayram’ın taban maaş beklentisi 12 bin 250 TL oldu. 12 bin 500 TL’nin verilebileceğini düşünen Bayram, iki rakam öngördü. En düşük emekli maaşının kök maaşa sabitlenmesi de Bayram’ın öngörülerinden.

KAYNAK: UŞAK HABER