Uşaklı emeklileri ilgilendiriyor: 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesi geliyor!

Uşaklı emeklileri ilgilendiriyor: 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesi geliyor!
GİRİŞ

Cumhuriyet’in 100.yılına özel olarak emeklilere ödenecek olan 5 bin TL’lik ikramiyeden her emeklinin yararlanamayacağı açıklanmıştı. Yararlanamayacak emekliler ise bugün netleşti.

Uşaklı emeklileri ilgilendiriyor: 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesi geliyor! - Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) SSK (4A), Bağ-Kur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) emeklileri ile bu emeklilerin hak sahibi olarak dul ve yetim yani ölüm aylığı alan kişilerin yararlandığı emekli ikramiyelerinde yeni bir döneme girildi. Bu kapsamda normal şartlarda dini bayramlarda ödenen emekli ikramiyelerine Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı nedeniyle bir kereye mahsus yeni bir ikramiye eklendi. Ancak bu ikramiyeden her emeklinin yararlanamayacağı öğrenildi.

Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel olarak emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL’lik ikramiye ödemesi yapılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından hangi emeklilerin ikramiyeden yararlanıp, hangi emeklilerin ikramiyeden yararlanamayacağı da netleşti.

turk-lirasi-para-3.jpg

EMEKLİLER İÇİN 5 BİN TL İKRAMİYE ÖDEMESİ YAPILACAK

Bu kez tüm emeklilere verilmeyecek olan ikramiye kapsamında sayısı 15 milyon 467 bin emeklinin çalışmaya devam eden 1 milyon 776 bininin ikramiyeden yararlanamayacağı öğrenildi. Başka bir deyişle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel olarak emeklilere verilecek olan 5 bin TL emekli ikramiyesi, yalnızca çalışmayan emeklilerin hesaplarına aktarılacak. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden kişiler ise, bu ikramiyeden yararlanamayacak.

turk-lirasi-para-4.jpg

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLAR DA İKRAMİYEYİ ALACAK

SGK’dan aylık almakta olan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bunların hak sahipleri de verilecek olan 5 bin TL’lik ikramiyeyi alacak. Dul ve yetim aylığı alanlar ise, maaş oranınca ikramiyeden yararlanacak. Örneğin yüzde 50 oranında maaş alan dul eşe 2.500 TL, yüzde 75’i oranında maaş alan dul eşe ise 3.750 TL ödeme yapılacak.

KAYNAK: UŞAK HABER