Uşaklı gençler çok sevinecek: Evlilik planınızı yapın! Faizsiz 150 bin lira verilecek

Uşaklı gençler çok sevinecek: Evlilik planınızı yapın! Faizsiz 150 bin lira verilecek
GİRİŞ

Uşak’ta evlenmeyi bekleyen gençlerin gözü kulağı faizsiz kredi haberinde. Yakında meclise gelmesi beklenen kredi ile alakalı uzman isim önemli açıklamalar yaptı.

Uşaklı gençler çok sevinecek: Evlilik planınızı yapın! Faizsiz 150 bin lira verilecek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce müjdesini verdiği Aile ve Gençlik Bankası'nın detayları ile alakalı Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, çok önemli bilgiler verdi. Gazete Vatan’ın haberine göre Meclis'e sunulması beklenen yasa tasarısına göre, genç bireyler 150 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteğine erişebilecek.

Aile ve Gençlik Bankası ile alakalı detaylar yavaş yavaş netleşiyor. Evlenmek isteyen gençler belli kriterleri karşıladıklarında 150.000 liralık faizsiz evlilik kredisini alabilecekler. Bu kredinin inceliklerine Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş ışık tuttu. İşte merakla beklenen evlilik kredisinin detayları.

FAİZSİZ KREDİ TEKLİFİ NE ZAMAN GÖRÜŞÜLECEK?

Gazete Vatan’ın haberine göre Kurtuluş konu ile alakalı şu açıklamaları yaptı: “Yeni bir kanun teklifinin önümüzdeki hafta alt komisyonda görüşülmek üzere Meclis'e gönderilmesi bekleniyor. Bu teklif, 150 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği sağlamayı amaçlıyor ve bu destek 2 yılı ödemesiz olmak üzere 5 yıllık bir süre içinde geri ödenebilecek. Ancak bu krediden evlenen taraflardan sadece birinin yararlanabileceğini, her ikisinin de yararlanamayacağını belirtelim. Ayrıca, bu kredi özellikle ilk evliliklerini yapan bireyler için tasarlanmıştır, yani ikinci kez evlenenler bu fırsattan yararlanamayacaktır.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİNİN DİĞER DETAYLARI

Bu konuda yaş sınırlamaları olacağını tahmin ediyoruz. Ancak Vergi Usul Kanunumuzda genç yatırımcıların bu istisnadan yararlanabilmesi için 18-29 yaş sınırı getirilmiştir. Bu yaş aralığı, 18-29 yaş arasındaki genç bireylerin evlilik kredisinden yararlanmasına olanak tanıyan bir kriter olarak karşımıza çıkabilir. Hak sahibi olabilmek için her iki tarafın da ilk evliliği olmalı ve çiftin toplam geliri asgari ücretin üç katını geçmemelidir.

Kredi, yeni ailelerin kurulmasını desteklemek için özel olarak tasarlanacaktır. Kredilerin her bir tarafa ayrı ayrı değil, bir bütün olarak çifte verileceğini belirtmek önemlidir. Bu yasanın uygulanmasına ilişkin süreç Parlamento içinde birkaç aşamadan oluşmaktadır. Şu anda, daha büyük bir yasa paketinin bir parçası olarak alt komisyonlarda görüşülmektedir. Bu aşama tamamlandığında, daha fazla inceleme için üst komisyonlara geçecektir. Son olarak da Meclis Genel Kurulu'na sunulacak.

KAYNAK: UŞAK HABER