Uşaklı sanayiciler dikkat! KOSGEB’den 14 milyon TL destek için başvurular başladı

Uşaklı sanayiciler dikkat! KOSGEB’den 14 milyon TL destek için başvurular başladı
GİRİŞ

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda KOSGEB’den 14 milyon TL’ye varan destek almak isteyen Uşaklı sanayicilere çağrı geldi. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, şartları duyurdu.

Birçok destek veren Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), yönünü bu kez Uşaklı sanayicilere döndü. Uşak’ın sanayisi yeşil sanayi olsun ve enerjiyi verimli kullansın diye bir destek projesi başlatan KOSGEB’in desteğini duyuran ise, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası oldu.

Sanayicilerin desteklenmesi amacıyla birçok projeye imza atan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, bu kez KOSGEB’in destek projesine dikkat çekti. KOSGEB’in Uşaklı sanayicilere 14 milyon TL’ye kadar destek vereceğini duyuran Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, destek şartlarını ve desteğin geri ödemeli olup olmadığına dair bilgi paylaştı.

KOSGEB, 14 MİLYON TL’YE KADAR DESTEK VERECEK

Sosyal medya hesabından bir duyuru gerçekleştiren Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB’in hazırladığı güneş enerjisi yatırımları kapsamında 14 milyon, sanayinin temiz ve döngüsel ekonomisi kapsamında ise 4 milyon TL’ye kadar destek verileceğini duyurdu. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın yayınladığı duyuruda Uşaklı sanayicileri ilgilendiren desteklere ilişkin şu açıklamalar yer aldı:

“KOSGEB Destekli Türkiye Yeşil Sanayi Projesi başvuruları başladı. Güneş enerjisi yatırımlarının desteklenmesi proje teklif çağrısı ile işletmelerin çatı üstü ve sanayi tesisi içerisindeki birleşik güneş enerjisi yatırımlarına 14 milyon TL’ye kadar; sanayide temiz ve döngüsel ekonomi proje teklif çağrısı ile de enerji verimliliği, su verimliliği, hammadde verimliliği, sürdürülebilir ve iklime dayanıklı atık geri dönüşümü, endüstriyel simbiyoz ve döngüsel ekonomi konu başlıklarında 4 milyon TL’ye kadar destek verilecektir.”

İŞLETMELERİN 2 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYOR OLMASI ŞART

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB’in hazırladığı desteğin tüm detaylarını içeren bir görsel de yayınladı. Bu görselde desteklerin geri ödemeli ve faizsiz olduğunu bildiren KOSGEB, geri ödemelerin proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksit ile ödeneceğini duyurdu. Başvuru için işletmelerin ilan çağrısından en az iki yıl önce kurulmuş olmasını şart koşan KOSGEB, işletmenin kredi findeks notunun ise; orta riskli, az riskli, iyi veya çok iyi olması gerektiğini belirtti. Ayrıca işletmelerin son 12 aya ait toplam enerji tüketiminin 20 ton eşdeğeri petrol (TEP) ya da eşdeğer kilowatt saat (kWh) veya bu değerin üzerinde olması gerekiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER