Uşaklılar 950 bin TL’si olan devlet güvencesiyle bu arsayı hemen alır

Uşaklılar 950 bin TL’si olan devlet güvencesiyle bu arsayı hemen alır
GİRİŞ

Şehrimizde bulunan bir arsa, TOKİ’ye bağlı hizmet veren Emlak Müzayede aracılığıyla satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli de satış ilanı ile birlikte açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İkilim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmalarını yürüten Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), aynı zamanda birçok kuruluşla ortaklaşa hizmet veriyor. Bu kuruluşlardan biri olan Emlak Müzayede, Türkiye’nin çeşitli noktalarında bulunan gayrimenkullerin satışına aracılık ediyor. Kentimizden de bir gayrimenkulü satışa çıkarmış olan Emlak Müzayede, bir arsa için satış sürecini resmen başlatmış bulunuyor.

Emlak Müzayede aracılığıyla satışa çıkarılan kentimizdeki arsayla ilgili olarak verilmiş olan ilan, arsanın konumundan satış fiyatına kadar birçok ayrıntıyı ortaya çıkardı. Satış sürecini başlatmış olan Emlak Müzayede, oldukça geniş olan bu arsaya ilişkin ayrıntıları da paylaşmış olduğu bir ilanla arsayı satın almak isteyenlere seslendi. Emlak Müzayede’den arsanın metrekare başına düşen satış fiyatına ilişkin de açıklama geldi.

EMLAK MÜZAYEDE, UŞAK’TAN ARSA SATIŞA ÇIKARDI

Kentimizde bulunan bir arsa için ilan paylaşan Emlak Müzayede, bu arsa için gerçekleşecek olan müzayedeye dair bilgi verdi. Lot numarası 622 olan bu arsanın ilanında Uşak'ın Merkez ilçesinde yer aldığına dair bir bilgi paylaşan Emlak Müzayede, aynı zamanda muhammen bedele ilişkin de bir açıklama yaptı. Aktivite alanı olarak kullanılabilecek olan bu arsanın genişliğini 3.255 metrekare olarak ilan eden Emlak Müzayede, muhammen bedeli ise 8 milyon 239 bin TL olarak duyurdu. Arsanın tam konumunu da veren Emlak Müzayede, arsanın bulunduğu semti Çevre olarak açıkladı.

EMLAK MÜZAYEDE, 950 BİN TL TEMİNAT TALEP ETTİ

Uşak’ın Merkez ilçesinin Çevre semtinin 5019 ada 1 parselinde yer alan arsa için müzayedeyi başlatmış olan Emlak Müzayede, arsanın metrekare birim fiyatını 2 bin 531 lira 18 kuruş olarak duyurdu. Teminat tutarı olarak 950 bin TL ücret isteyen Emlak Müzayede, arsanın Katma Değer Vergisi’nden (KDV) muaf tutulacağını bildirdi. Yüzde 25 peşin, 24 ay vade ile ödeme olanağı da sunan Emlak Müzayede, arsaya ilişkin vermiş olduğu ilanda; “Bu alanlarda show-room, akaryakıt istasyonu, alışveriş merkezi, tiyatro, sinema, düğün salonu vb. Gibi kullanımları içeren kültürel kompleks, özel hastane, açık-kapalı spor kompleksi, özel okul-yurt, eğitim ve sergileme amaçlı sanaterkezi yapılabilir” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: UŞAK HABER