Uşaklılar Aile Bakanlığı duyurdu: Kış yardımları başladı!

Uşaklılar Aile Bakanlığı duyurdu: Kış yardımları başladı!
GİRİŞ

Kış aylarında ısınma masrafları vatandaşları zorluyor. Aile Bakanlığı, bu soruna çözüm buldu ve kömür ve doğal gaz desteği veriyor. Başvurular başladı.

Kara kış kapıya dayandı. Evlerinde doğal gaz olan vatandaşlar kombilerini yaktı. Doğal gaza erişimi olmayanlarsa sobalarını yaktı. Giderler her geçen gün artıyor olsa da Aile Bakanlığı'nın desteği sayesinde vatandaşlar rahat bir nefes alabilecek.

Peki Aile Bakanlığının doğal gaz ve kömür yardımına nasıl başvurulur, kimler bu destekten yararlanabilir ve destek ödemeleri ne kadar?

KÖMÜR YARDIMI NASIL ALINIR?

Kömür yardımı almak isteyenler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuracak. Başvuru için 18 yaşından büyük olmak gerekiyor. Ayrıca, 3294 sayılı Kanun’a göre ihtiyaç sahibi olmak şart. Bu da, hane gelirinin asgari ücretin altında olması demek. Bu ücret şu an da 3.800,78 TL. Yani geliri bu rakamdan az olanlar kömür desteğini alabilirler.

Kömür yardımının miktarı, bölgenin havasına göre değişiyor. Geçen yıllarda ne kadar dağıtıldığı da etkiliyor. Kömürler, Aile Bakanlığı ekipleri tarafından hak kazanan hanelere ulaştırılıyor.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Doğal gaz desteği almak isteyenler için ek olarak e-Devlet başvuruları da açıktır. Başvuru için ilk şart doğal gaz abonesi olmaktır. Bunun yanında yukarıda da belirttiğimiz 3294 sayılı Kanun’a göre ihtiyaç sahibi olmak şartı bu destek için de geçerlidir. Bu, temel ihtiyaçları karşılayamamak demek.

Doğal gaz desteğinin miktarı, bölgenin hava koşullarına göre değişiyor. Hane başına yılda 900 TL ile 2.500 TL arasında ödeme yapılıyor. Başvurunu yaptıktan sonra yapılan incelemede karar olumlu olursa e-Devlet’ten paranızın yatıp yatmadığını görebilirsiniz. Paranız yattıysa PTT’den kimliğinizle ve doğal gaz faturanız ile ödemenizi yapabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER