Uşaklılar, doğalgaz desteğine 1.000 TL artış geldi

Uşaklılar, doğalgaz desteğine 1.000 TL artış geldi
GİRİŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gerçekleştirmiş olduğu doğalgaz destek ödemelerine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Uşaklılar bu sene zamlı ödeme alabilecek.

İhtiyaç sahiplerine yönelik olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen doğalgaz desteğine gelen kışla birlikte yeni bir zam geldi. Dün gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uşaklıların da yararlandığı doğalgaz desteği ödemelerinin yeni tutarını duyurdu.

Kabine Toplantısı’nın ardından doğalgaz destek ödemelerine ilişkin müjdeli haberi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tutarları açıkladı. Uşaklıları da ilgilendiren doğalgaz destek ödemelerine ilişkin Erdoğan’ın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan da açıklama geldi. Peki doğalgaz destek ödemeleri ne kadar, kaç TL oldu?

DOĞALGAZ DESTEĞİNE ZAM GELDİ

Kabine Toplantısı’nın ardından ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğalgaz destek ödemelerinin 900 ila 2 bin 500 TL aralığından bin 500 TL ila 3 bin 500 TL aralığına çıkarıldığını duyurdu. Akabinde açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise, şu bilgileri verdi:

“Yeni doğalgaz düzenlememizle birlikte vatandaşlarımıza tahsis edeceğimiz yıllık tutarı 1500 ila 3 bin 500 lira arasına çıkardık. Bu kapsamda, ödemelerimizi 8 ay boyunca kış dönemine gelen aylarda ödeme yapmak üzere düzenli hale getirdik. Böylelikle vatandaşlarımıza sunduğumuz doğalgaz desteğini aylık 112 ila 312 liradan aylık 188 lira ila 438 liraya yükselttik.”

BAŞVURULAR E-DEVLET’TEN YAPILIYOR

Bu yılın son 3 ve yeni yılın ilk 3 ayı olmak üzere 6 aylık zaman dilimde ödenmesi planlanan doğalgaz desteğinden Uşaklıların yararlanabilmesi için Türk vatandaşı olması baş koşul olmak kaydıyla birkaç şart bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz desteğini doğalgaz arzının sağlandığı ilçelere veriyor.

Başvuruların e-Devlet Kapısı üzerinden yapıldığı doğalgaz desteğinden ev sahipleri de kiracılar da yararlanabiliyor. PTT aracılığıyla ödenen bu destek için söz konusu meskenin doğalgaz aboneliğinin olması gerekiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER