Uşaklılar oranları görmeden karar vermeyin! Bankalarda mevduat faizleri değişti

Uşaklılar oranları görmeden karar vermeyin! Bankalarda mevduat faizleri değişti
GİRİŞ

Bankaların her ay değişikliğe gittiği mevduat hesap faiz oranlarının aralık ayındaki akıbeti belli oldu. Bankalar Uşaklı yatırımcılar için güncel mevduat faiz oranlarını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) sıkı para politikası kapsamında vazgeçtiği Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesap sistemi sonrasında TL mevduat faiz oranları artmaya başladı. Son çeyreği artışla geçiren mevduat faiz oranları her ay değişirken, bankalardan aralık ayı için güncel mevduat faiz oranı geldi.

Uşaklı yatırımcıların da yakından takip ettiği TL mevduat hesap faiz oranları aralık ayı için bankalar tarafından güncellendi. Faiz oranlarını güncelleyen bankalar, güncel faiz oranlarıyla Uşaklı yatırımcılara çağrıda bulundu. Bu güncellemelerden sonra aralık ayının en yüksek faizini verecek olan banka da ortaya çıktı. Peki aralık ayında hangi banka ne kadar mevduat faizi veriyor?

BANKALARIN MEVDUATLARI YÜZDE 47’YE ULAŞTI

Bankaların bildirdiğine göre bu ayki mevduat hesap faiz oranları yüzde 47’ye kadar ulaştı. Bu kapsamda Akbank yeni yatırımcılarına yüzde 47’ye varan faiz vaat ederken, Alternatif Bank’tan yüzde 32 ila yüzde 45 aralığında bir faiz teklifi geldi. Anadolubank’ın bu ayki faiz teklifi yüzde 28 ila 43 arasında yer alırken; TEB’in CEPTETEB yatırımcıları için vermiş olduğu mevduat faiz oranı aralık ayı için yüzde 45 olarak belirlendi.

BANKA BANKA GÜNCEL ORANLAR BELLİ OLDU

Bankaların vade süresinden yatırım büyüklüğüne kadar değişen oranlar ile vermiş olduğu mevduat faiz oranlarına ilişkin bir haber de Denizbank’tan geldi. Denizbank, bu ay itibariyle yüzde 47’ye varan faiz vermeye başladı. QNB Finansbank’ın şubesiz kolu olan Enpara bu ay için yzüde 46,50’a varan faiz vaat ederken, Fibabanka’nın vaat etmiş olduğu faiz yüzde 46; Garanti BBVA’nın ise vaat etmiş olduğu faiz yüzde 47 oldu.

KAYNAK: UŞAK HABER