Uşaklılar petrol düştü, akaryakıt fiyatları değişti! 36,44 TL’ye kadar geriledi!

Uşaklılar petrol düştü, akaryakıt fiyatları değişti! 36,44 TL’ye kadar geriledi!
GİRİŞ

Petrol fiyatına gelen indirimlerin ardından Uşak’ta ve ilçelerinde satılan benzin, motorin ve LPG fiyatları değişti. Peki Uşak güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?

Küresel petrol piyasalarındaki hareketlilik, sürücüler için bu kez zam değil, indirim getirdi. Özellikle İsrail ile Filistin arasındaki gerilimden sonra tırmanan petrol fiyatları, akaryakıt fiyatlarını artırmıştı. Bu kez tam tersi bir hareketlilik başladı. Düşmeye başlayan petrol fiyatları, akaryakıt için de indirim haberini peş peşe getirdi.

Akaryakıt fiyatlarındaki indirimin nedeni brent tipi petrolün varil fiyatında yaşanan gerileme oldu. Bu hafta 73 dolara kadar düşen brent tipi petrolün varil fiyatının ardından benzin ve motorine de peş peşe indirim geldi. Bu indirim Uşak akaryakıt fiyatlarını değiştirdi. Peki Uşak güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?

BENZİN VE MOTORİNE TOPLAM 3 İNDİRİM GELDİ

Yaşanan petrol fiyatlarındaki gerilemenin ardından benzine bir kez, motorine iki kez olmak üzere üç ayrı indirim akaryakıta uygulandı. Önce 1 lira 30 kuruş indirim alan motorin fiyatları, hemen akabinde 88 kuruş daha indirim aldı. Benzine gelen tek indirim ise 1 lira 62 kuruşluk indirim oldu. Bu indirimlerden sonra Uşak’ın akaryakıt fiyatlarında da değişiklik gerçekleşti. Yeni günle birlikte güncel fiyatlar ortaya çıktı.

UŞAK VE İLÇELERİNDE AKARYAKIT FİYATLARI DEĞİŞTİ

Petrolün düşmesinin ardından benzin ve motorine gelen indirim Uşak’taki ve ilçelerindeki benzin ve motorin fiyatlarını değiştirdi. Buna göre Uşak Merkez, Banaz, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey ilçelerinde benzinin litre fiyatı 33 lira 94 kuruşa gerilerken; Eşme’de yeni benzin fiyatı 33 lira 90 kuruş oldu.

İndirim sonrası motorin fiyatları da bugün ortaya çıktı. Uşak Merkez, Banaz, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey ilçelerinde motorinin litresi 36 lira 44 kuruşa gerilerken, Eşme’deki yeni motorin fiyatı 36 lira 40 kuruş oldu. Öte yandan LPG fiyatında herhangi bir değişiklik olmadı.

KAYNAK: UŞAK HABER