Uşaklılar, Türkiye’nin yeni ödeme yöntemiyle tanışın: TROY nedir?

Uşaklılar, Türkiye’nin yeni ödeme yöntemiyle tanışın: TROY nedir?
GİRİŞ

Merak uyandıran ödeme yöntemleri arasında yer alan TROY’a ilişkin tüm bilinmeyenleri işin uzmanları açıkladı. TROY’un kullanımını tarif eden uzmanlar, avantajlarını da sıraladı.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımızda değişen alanlardan biri de ödeme yöntemleri olmaya başladı. Daha önce fiziki olarak gerçekleştirilebilen ödeme yöntemleri, şimdilerde çoktan dijitale taşındı. Bu değişim ve dönüşümün bir parçası olarak ortaya çıkan ‘Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’ ya da kısa adıyla ‘TROY’, son zamanlarda alışveriş tutkunlarının yakın markajına girer oldu.

Alışveriş tutkunlarının yakın markajda tuttuğu TROY, şimdilerde kentimizde de kullanılmaya başlanmış olan ödeme yöntemleri arasına girdi. Henüz TROY ile tanışmamış olanların kafasında soru işareti varken, bu soru işaretini gideren açıklamalar yapan finans uzmanların TROY’un ne işe yaradığına ilişkin ayrıntılı bir şekilde bilgi verdi.

TROY, YERLİ BİR ÖDEME YÖNTEMİ

Finans uzmanlarından görüş alarak TROY’un bilinmeyenlerini 7 soruda özetleyen TRT Haber, yeni ödeme yöntemini tanıttı. TRT Haber’in haberine göre; banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartların sağ alt köşesinde yer alan yerli bir ödeme yöntemi olarak hayata geçirilen TROY, şimdiden 28 banka ve 20 elektronik para kuruluşu ile anlaşmaya vardı. TROY’un anlaşmalı olduğu kurum ve kuruluşlara başvurarak alınabilecek olan TROY, aynı zamanda kartların altındaki ödeme yöntemi logosu olarak da tarif ediliyor.Yurt içindeki tüm bankalara ait ATM ve POS cihazlarında kullanılabilen TROY kartlar, e-Ticaret işlemlerinde de kullanılabilen ödeme yöntemleri arasında yer alıyor.

TROY’LA YAPILAN İŞLEM HACMİ ARTIYOR

VISA ve Master gibi bir tür ödeme yöntemi olan TROY, yerli bir ödeme yöntemi olmasıyla ülkemizde daha sık tercih edilmeye başlanmış bulunuyor. TROY kartın arka yüzünde yer alan uluslararası kart şemalarına ait logoların geçerli olduğu yerlerde kullanıldığı için yurt dışı kullanımlarda da uygun olan bu ödeme yöntemi, anlaşmalı iş yerlerinde taksit yapma olanağı tanıyor. Aynı zamanda kullanıcısına puan da kazandıran bu kart, son verilere göre 2023 yılında toplam 239,2 milyar liralık işleme imza atmış bulunuyor. Öte yandan kart kullananlar bankasıyla görüşerek, ödeme yönteminin TROY olmasını talep edip, yeni kart isteyebiliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER