Uşak'ta 10 ayda 3'üncü zam: Ekmek fiyatları bir kere daha güncellendi!

Uşak'ta 10 ayda 3'üncü zam: Ekmek fiyatları bir kere daha güncellendi!
GİRİŞ

Uşak ekmek fiyatları tüketicileri kahreden bir haber ile gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre fiyat listesi bir kez daha güncellendi.

Devam eden Rusya- Ukrayna savaşı, artan maliyetler ve daha pek çok faktör her sektörde olduğu gibi unlu mamullerde de fiyat değişikliklerine sebebiyet verdi. Buğday fiyatlarında gözlenen artış başta olmak üzere akaryakıt zamları ve diğer artışlar, ekmek ürünlerine ve diğer unlu mamullere zam olarak geri döndü.

Bir süredir ülke genelinde gözlenen zam furyası tüketicilerin tepkilerine sebep olmaya devam ederken Uşak adına bir zam kararının daha alınmış olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre şehrimizde ekmek fiyatları bir kez daha değişti.

GRAMAJI DÜŞTÜ, FİYATI ARTTI

Daha önce iki kez güncellenen Uşak ekmek fiyatları, bölge halkını kahreden yeni bir gelişme ile gündeme geldi. Yetkili kurumdan edinilen bilgilere göre Uşak ekmek fiyatlarına sene başından bu yana üçüncü kez zam yapıldı.

Son verilere göre fiyatı 7,5 TL olan ekmeğin gramajı 250 gramdan 230 grama düşürüldü. Gramajı düşürülen standart ekmeğin fiyatı ise 8 TL’ye yükseltildi.

YETKİL İSİMDEN ‘YENİ ZAM’ AÇIKLAMASI

Son zamlara dair bilgilendirmelerde bulunan Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Zafer Kurnaz, genel zamların unlu mamullere de yansıdığını belirtti. Fırıncıların ve unlu mamul üreten diğer esnafların zamlar karşısında daha fazla dayanamadıklarını belirten Kurnaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Normal ekmeklik unun 50 kiloluk çuvalı 550 TL’den 640 TL’ye yükseldi. Sarı unun çuvalı ise 680 TL oldu. Benzin 35,96 TL, mazot 40,51 TL. Biz de artan maliyetleri göz önünde bulundurarak ekmeğin kilosuna 5 TL zam yaptık.”

Ekmek zammının ardından simit zammının da yolda olduğunu belirten Kurnaz, şu an 100 gramı 7,5 TL olan simidin 10 TL’den satılması için komisyona teklif sunduklarını ifade etti.

KAYNAK: UŞAK HABER