Uşak’ta 2 hacizli tarla satışa çıktı!

Uşak’ta 2 hacizli tarla satışa çıktı!
GİRİŞ

Uşak’ta iki tarla mahkeme kararı ile satışa çıkacak. Tarlaların özellikleri ve toplam değerleri belli oldu. İlanının detayları haberimizde.

Uşak’ın Banaz ilçesinde, borç yüzünden hacizli iki tarla, mahkeme kararıyla açık artırmayla satılacak. Tarlaların toplam değeri 1 milyon 394 bin 712 lira.

TARLALARIN ÖZELLİKLERİ VE FİYATLARI

Satışa çıkarılan tarlalardan biri Güllüçam köyünde, 11 bin 306 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Tarlanın kadastro yolu yok, komşu arazilerden ulaşılıyor. Toprak yapısı killi kumlu, sulanabilir ve ekilebilir durumda. Tarlanın değeri 904 bin 508 lira olarak belirlendi.

Diğer tarla da yine Güllüçam köyünde, 6 bin 127 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Bu tarlanın da kadastro yolu yok ve komşu arazilerden ulaşılıyor. Toprak yapısı killi kumlu, sulanabilir ve ekilebilir durumda. Tarlanın değeri 490 bin 204 lira olarak belirlendi.

Her iki tarlanın da imar durumu yok. Satış fiyatlarına yüzde 10 KDV dahil. Tarlaların tapu kayıtlarında başka bir şerh bulunmuyor.

ARTIRMA TARİHLERİ VE ŞARTLARI

Tarlaların ihaleleri, Banaz Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu’nca gerçekleştirilecek. Satışa ilişkin detaylı bilgi ve görseller, esatis.uyap.gov.tr adresinde 2024/4 SATIŞ numarasıyla görülebilir.

Satış, iki ayrı artırma ile gerçekleştirilecek. Birinci artırma, 11 Nisan 2024’te başlayacak ve 18 Nisan 2024’te sona erecek. İkinci artırma, 10 Mayıs 2024’te başlayacak ve 17 Mayıs 2024’te sona erecek.

Artırmaya katılmak isteyenlerin, tarlaların değerinin yüzde 20’si oranında teminat yatırması gerekiyor. Artırmada en yüksek teklifi veren alıcı olacak. Alıcı, satış bedelini 15 gün içinde ödemek zorunda. Aksi halde satış iptal edilecek.

Satış, İcra ve İflas Kanunu’nun 114 ve 126. maddelerine göre yapılacak. Satışa itiraz eden olursa, mahkeme karar verecek.

KAYNAK: UŞAK HABER