Uşak’ta Selikler Köyü’nde 31 bin metrekarelik tarla icradan satılıyor!

Uşak’ta Selikler Köyü’nde 31 bin metrekarelik tarla icradan satılıyor!
GİRİŞ

Uşak Merkez’de bulunan Selikler Köyü’nde 31 bin 254 metrekarelik bir tarla, “Ortaklığın Giderilmesi” kararıyla icradan satışa çıkarıldı. İşte satışın yapılacağı tarih

Uşak’ta mahkeme kararıyla satışa çıkarılan 31 bin metrekarelik tarlanın satılması için ihale ilanı yayınlandı. Tarlanın muhammen bedeli ve diğer detaylarının yer aldığı ilanda satışın elektronik ortamda yapılacağı ifade edildi. İşte detaylar.

Tarla, Uşak Merkez’de Selikler Köyü’nde bulunuyor. Kuru tarım arazisi olarak nitelendirilen tarla, her yıl tarımsal üretim yapmaya uygun. Tarlanın sahibi olan ortaklar arasında anlaşmazlık çıkması üzerine, mahkeme “Ortaklığın Giderilmesi” kararı verdi ve tarlanın satışını emretti. Peki tarlanın satışı ne zaman yapılacak? İhale için nereye başvurulması gerekiyor ve muhammen bedel ne kadar? İşte tarla satışı ile alakalı tüm bilinmesi gerekenler.

O TARİHLERDE İHALE YAPILACAK

Uşak Merkez’de Selikler Köyü’nde bulunan 31 bin metrekarelik tarlanın muhammen bedeli 625 bin TL olarak tespit edildi. Tarla, kuru tarım arazisi olarak nitelendiriliyor ve her yıl tarımsal üretim yapmaya uygun olduğu belirtiliyor. Uşak 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından verilen ilana göre, tarlanın satışı elektronik ortamda yapılacak. Tarlanın ilk artırması 21 Şubat 2024 tarihinde saat 11.20’de başlayacak ve 28 Şubat 2024 tarihinde saat 11.20’de sona erecek. İlk artırmada tarlayı alan olmaz ise ikinci artırma 22 Mart 2024 tarihinde saat 11.20’de başlayacak ve 29 Mart 2024 tarihinde saat 11.20’de sona erecek.

DETAYLAR VE GÖRSELLER O SİTEDE

Tarlaya ilişkin ayrıntılı bilgi ve görsellere esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2021/14 SATIŞ sayılı dosya numarası ile erişilebilecek. Tarlanın imar durumu, şerhleri ve KDV oranı gibi önemli hususlar da ilanda yer alıyor. Tarlaya talip olanlar, ilanda belirtilen şartlara uygun olarak teklif verebilecekler. Tarlayı satın almak isteyenlerin, mahkemeye başvurarak geçici teminat yatırması gerekiyor. Tarlanın satış bedeli ise peşin olarak tahsil edilecek. Tarlanın satışına ilişkin ilan, Resmi Gazete’de ve yerel gazetelerde de yayınlandı. Tarlanın satışına katılacak olanların ilan metnini dikkatlice okumaları tavsiye ediliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER