Uşak’ta Düve Alım ve Sürü Yöneticisi destekleri hakkında önemli duyuru

Uşak’ta Düve Alım ve Sürü Yöneticisi destekleri hakkında önemli duyuru
GİRİŞ

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvancılık sektörüne yönelik iki önemli duyuru yaptı. Düve alım desteklemesi ve çoban desteği hakkında bilgiler verildi.

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan son duyurularda Düve Alım Desteklemesi başvuru ve puanlama bilgileri ile Sürü Yöneticisi (Çoban) İstihdamı Desteği başvuruları hakkında açıklamalar yapıldı. Bu iki duyurunun detayları ve önemli tarihler haberimizde.

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ İLAN EDİLİYOR

Bakanlık, 2023 yılı hayvancılık desteklemeleri uygulama tebliği kapsamında düve alım desteklemesi için başvuru ve puanlama bilgilerini duyurdu. Bilgiler 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren 5 iş günü boyunca il ve ilçe müdürlüklerinde askıda olacak.

Son olarak desteklemeye esas en üst düve bedelleri şöyle belirlenmişti:

  • En az 3 aylık gebe düve: 100 bin TL
  • 8-15 aylık boş düve: 50 bin TL

Düve alım desteklemesi oranları ise şu şekilde:

  • İthal edilmiş düveler dahil, düve yetiştirme merkezleri, hastalıktan ari işletmeler, Tigem, tarım kredi ve üretici/yetiştirici örgütlerinden alımlarda: %30
  • Yurt içinde doğmuş düvelerde, ari işletmeler ve düve yetiştirme merkezlerinden alımlarda: %50
  • Yurt içinde doğmuş ve genomik değerlendirmesi uygun olan düvelerde, düve yetiştirme merkezi, ari işletmeler, Tigem, tarım kredi ve üretici/yetiştirici örgütlerinden alımlarda: %50
  • Bakanlık, üreticilerin başvuru süresi içinde ilgili birimlere müracaat etmelerini önemle duyurdu.

SÜRÜ YÖNETİMİ DESTEKLERİ İÇİN SON GÜN 19 OCAK

Bakanlık, 2023 yılı sürü yöneticisi (çoban) istihdamı desteği için de son başvuru tarihini 19 Ocak 2024 olarak belirledi. Bakanlık, işletmede istihdam edilen çoban için 30 bin TL destekleme ödemesi yapacağını bildirdi ve hayvansal üretimin mihenk taşı olan çobanları ve işletmeleri desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

KAYNAK: UŞAK HABER