Uşak’ta ikinci otomobil almak isteyen kim varsa baksın: Fiyatlar dibi gördü!

Uşak’ta ikinci otomobil almak isteyen kim varsa baksın: Fiyatlar dibi gördü!
GİRİŞ

İkinci el otomobil piyasasının Uşak fiyatları belli oldu. Ekim ayında otomobil arayan Uşaklılar için pek çok markanın fiyat aralığı ortaya çıktı.

Uşak’ta ikinci otomobil almak isteyen kim varsa baksın: Fiyatlar dibi gördü! - Pandemi döneminde yaşanan üretim aksaklıkları nedeniyle artış yaşayan otomobil sektörünün satış fiyatları üzerine patlak veren Rusya il Ukrayna arasındaki savaş çip ve enerji krizi maliyeti de ekledi. Bir dönem lojistik problemi ile de karşı karşıya kalan otomobil markaları, ayda iki üç kez fiyat artışına gitmeye başlamışken; devreye Türkiye için Ticaret Bakanlığı girdi. Ticaret Bakanlığı, fiyatları yükselttiğini tespit ettiği ‘al-satçıları’ aradan çekmek için düzenlemeye giderken; yapılan düzenlemeler sonuç vermeye başladı.

Sıfır araç fiyatlarının yükselmesinin ardından neredeyse sıfırını geçecek rakamlara ulaşmış olan ikinci el otomobil piyasasında Ticaret Bakanlığı’nın son düzenlemesiyle birlikte fiyatlar düşmeye başladı. Bu düşüşten Uşak da etkilendi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi talebin azaldığı Uşak ikinci el otomobil piyasasından bu ay itibariyle ulaşılabilir rakamlar gelmeye başladı.

İKİNCİ EL OTOMOBİLLERİN FİYATI DÜŞÜYOR

Ticaret Bakanlığı’nın devreye aldığı 6 bin kilometre ve 6 ay sınırının ardından bireysel satıcılara da gelen araç satış sınırlaması, piyasadan al-satçıları çekmeye başladı. Peş peşe yapılan iki düzenleme, ekim ayı itibariyle ikinci el otomobil fiyatlarını düşürür oldu. Bu ay itibariyle geçtiğimiz aya göre neredeyse 100 ila 150 bin TL’ye yakın değer kaybetmiş olan ikinci el otomobillerin marka marka fiyat aralığı ortaya çıktı.

UŞAK İÇİN FİYATLAR NETLEŞMEYE BAŞLADI

Uşak’tan verilen ikinci el otomobil ilanları incelendiğinde ekim ayı itibariyle Citroen C2 modeli 250.000 TL ile 300.000 TL arasına geriledi. Nissan Micra için yeni fiyat aralığı 280.000 TL -ile 340.000 TL arası olurken; Fiat Albea için yeni fiyat aralığı 220.000 TL ile 280.000 TL arası oldu. Hyundai Getz için bu ay 250.000 TL ile 350.000 TL arası fiyatlar görülürken; Chevrolet Aveo için ise 230.000 TL ile 300.000 TL arası fiyat skalası ortaya çıktı.

KAYNAK: UŞAK HABER