Uşak'ta kış gelmeden kömür fiyatları cep yakmaya başladı! 2023 Eylül Uşak kömür fiyatları belli oldu

Uşak'ta kış gelmeden kömür fiyatları cep yakmaya başladı! 2023 Eylül Uşak kömür fiyatları belli oldu
GİRİŞ

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte kömür fiyatları sorgulanmaya başlandı. Edinilen bilgilere göre Uşak ilinde kömür fiyatları eylül ayı ile birlikte güncellendi.

Uşak'ta kış gelmeden kömür fiyatları cep yakmaya başladı! 2023 Eylül Uşak kömür fiyatları belli oldu - Kavurucu sıcakların etkili olduğu yaz döneminin sona ermesinin ardından hava sıcaklıkları ülke genelinde gerilemeye başladı. Halen birçok bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ekim ayı itibari ile ciddi bir oranda düşeceği tahmin edilirken bu süreçte kömür fiyatları da merak konusu oldu.

Sert geçen kış aylarında rekor seviyelere dayanan doğal gaz faturaları birçok kişinin sobalara geri dönmesine sebep olmuştu. Kırsal alanlarda halen aktif olarak kullanılan şehir merkezlerinde de sıklık ile karşılaşılmaya başlanılan kömür sobaları ile kış mevsimini daha uygun bir maliyet ile kapatmayı hedefleyen tüketiciler, sezon başlamadan kömür fiyatlarını yakın takip altına aldı.

Dolar kurunun yükselen etkisi ile her sektörde olduğu gibi kömürde de fiyat artışlarının yaşanacak olduğu tahmin edilirken Uşak ilinden güncel veriler geldi. Edinilen bilgilere göre şehirde kömür fiyatları eylül ayına girilmesi ile birlikte güncellendi. Peki, Uşak’ta 1 ton kömür kaç TL oldu? İşte ayrıntılar…

usak-komur-fiyalari-1.jpg

UŞAK CEVİZ KÖMÜR FİYATLARI GÜNCEL

Şahsi konutlarda kullanılan kömür çeşitlerinden olan ceviz kömür, fiyat değişikliği ile dikkat çekti. Uşak ilinde geçen sene 5 bin TL seviyelerinden satılan 1 ton ceviz kömür, seçim zamanında ve yaz döneminde 4- 4 bin 500 TL aralığından alıcı buldu. Eylül ayı güncel ceviz kömür fiyatı ise 5 bin 500 TL olarak açıklandı.

usak-komur-fiyatlari.jpg

UŞAK FINDIK KÖMÜR FİYATLARI GÜNCEL

Apartman gibi yapıların ısıtılması için kullanılan kömür çeşitlerinden olan fındık kömür de ceviz kömür de olduğu gibi fiyat değişikliği ile öne çıktı. Edinilen bilgilere göre geçen sene 1 tonu 5 bin 200 TL’den satışa sunulan fındık kömür, seçim zamanında ve yaz döneminde 4- 4 bin 500 TL’den satıldı. Şu an için belirlenmiş olan güncel fındık kömür fiyatı ise 5 bin 700 TL olarak kayda geçti.

KAYNAK: UŞAK HABER