Uşak’ta konut fiyatları aldı başını gitti: Sadece o ilçe en uygunu

Uşak’ta konut fiyatları aldı başını gitti: Sadece o ilçe en uygunu
GİRİŞ

Uşak ilinde emlak fiyatları alıp başını gitmeye başladı. Bugünkü fiyatlarla ise, Uşak’ın en ucuz ve en pahalı bölgeleri belli oldu.

Uşak’ta konut fiyatları aldı başını gitti: Sadece o ilçe en uygunu - Bir süredir tüm dünyanın sorunu haline gelmiş olan yükselen emlak fiyatları, konuta erişimi önemli ölçüde azalttı. Sadece pandemiden bu yana artmayan emlak fiyatlarına, Türkiye için bir de artan konut fiyatları faiz oranları eklenince Türkiye’nin genelinde konut fiyatlarında fahiş rakamlar görülmeye başlandı. Bunun için hükümet, indirimli konut kredisi paketi hazırlığı yaparken; Uşak ili güncel konut fiyatları da ortaya çıktı.

Her ay biraz daha artmaya başlamış olan konut fiyatlarından nasibini Uşak ili de aldı. Emlak değeri her geçen gün artan şehrin özellikle merkezi noktalarında fiyatlar fahiş rakamlara çoktan ulaştı. Bu ay itibariyle Uşak ilinde en uygun ve en pahalı konutun satıldığı ilçeler de gelen konut verileriyle ortaya çıktı.

UŞAK MERKEZDE KONUTLAR 1 MİLYON TL’Yİ AŞTI

Merkezinde yoğunluklu olarak nüfusun oluştuğu Uşak’ta artan konut fiyatlarıyla birlikte eylül ayının sonunda rakamlar 1 milyon TL’yi geride bırakmaya başladı. Özellikle de Uşak ili Merkez ilçesinde hızla artmış olan rakamlar incelendiğinde, eylül ayının sonu itibariyle bölgedeki 1+1 daireler 1 milyon TL satış rakamına çoktan ulaşmışken, 2+1 daireler için ortalama 1 milyon 600 bin TL fiyat istenmeye başlandı. Çocuklu ailelerin daha çok tercih ettiği 3+1 daireler için ise güncel satış rakamı ortalama olarak 2 milyon 100 bin TL bandına oturdu.

UŞAK İLÇELERİNDE KONUT FİYATLARI YÜKSELDİ

Uşak ilinin en pahalı ve ucuz konut fiyatlarına sahip olan ilçeleri de bölgelerin gayrimenkul kaynaklarından gelen rakamlar ile ortaya çıktı. Sektör kaynaklarının bildirdiğine göre, şimdilerde en pahalı konut rakamı Banaz’da iken, bu ilçe için konut fiyatları özellikle de 2+1 ve 3+1 daireler için 2 milyon TL’yi çoktan aştı. Aynı şekilde Sivaslı için de 2 milyon TL’yi aşan konut rakamları, Eşme için ortalama 1 milyon 500 bin TL bandına yerleşti. Eylül sonu itibariyle en uygun konut fiyatı rakamı ise Karahallı’dan geldi. Şimdilerde Karahallı da ortalama daire fiyatları 1 milyon 400 bin TL kadar.

KAYNAK: UŞAK HABER