Uşak’ta tarım sektörüne yeni bir soluk: Uzman Eller Projesi’nden dev destek!

Uşak’ta tarım sektörüne yeni bir soluk: Uzman Eller Projesi’nden dev destek!
GİRİŞ

Uşak’ta tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim almış genç girişimciler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi ile destekleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı 2022 yılında ülke çapında "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi "ni başlattı. Projeye lise, meslek yüksekokulu veya üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden mezun olanlar başvurabiliyor.

Proje, çiftçilik, hayvan yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği ve bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi dahil olmak üzere yerel ürün üretimini desteklemeyi amaçlamaktadır. İşte Proje kapsamında Uşak’ta verilen destek miktarını detayları ve diğer gelişmeler.

usakta-tarim-sektorune-yeni-bir-soluk-1.jpeg

GENÇLERE HİBE DESTEĞİ

Proje ile kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden gençlere, kendi işletmelerini kurmaları için 250 bin TL’ye kadar hibe desteği veriliyor.

Proje kapsamında bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, coğrafi işaretli ürün ve geleneksel ürün üretimi ile bu ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik projeler destekleniyor. Proje ile hem kırsal kalkınmaya hem de tarımsal üretimin kalitesine ve verimliliğine katkı sağlanması hedefleniyor.

usakta-tarim-sektorune-yeni-bir-soluk-2.jpeg

TOPLAM 3 MİLYON 449 BİN LİRALIK DESTEK

Uşak’ta 12 üretici 5 adet besi sığırcılığı, 2 adet süt sığırcılığı, 3 adet küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, 1 adet kapama meyve bahçesi ve 1 adet bitkisel ürün işleme projesi ile toplam 1.200.000 ₺ hibe desteği almıştır. 2022 yılında ise proje başına 100.000 ₺ hibe desteği sağlanacağı açıklanmıştı. 2023'te ise her bir projeye 250.000 ₺ hibe desteği verileceği duyuruldu. İlde dokuz üretici ile dokuz adet süt sığırcılığı projesi imzalanmış olup toplamda 2.249.000 ₺ hibe desteği almışlardır.

Uşak’ta 2022 yılında 12 genç girişimci proje desteğinden yararlanırken, 2023 yılında ise 9 genç girişimci daha projeye dahil oldu. Bu sayede il genelinde toplam 3 milyon 449 bin TL’lik hibe desteği sağlandı. Desteklenen projeler arasında besi sığırı yetiştiriciliği, süt sığırı yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, kapama meyve bahçesi ve bitkisel ürün işleme gibi çeşitli konular yer alıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER