Uzman isimden emeklileri şok eden açıklama: Yüksek artış beklemeyin…

Uzman isimden emeklileri şok eden açıklama: Yüksek artış beklemeyin…
GİRİŞ

Emekli maaşlarına kaç lira zam geleceği son dönemde en çok merak edilen konu. SGK uzmanı, emeklilerin alacağı net maaşı ve zam oranını açıkladı.

Emeklilerin gözü kulağı kabine toplantısı sonrasında yapılacak olan açıklamada. SGK Uzmanı Melis Elmen yaptığı açıklama ile emeklilerin hayallerini suya düşürdü.

Uzman isim Melis Elmen Hükümetin bütçe sıkıntısı nedeniyle yüksek zam yapamayacağını söyledi.

EMEKLİ MAAŞLARINA ENFLASYON ZAMMI

Milyonlarca emekli, 6 aylık enflasyon rakamlarının ardından yeni maaşlarını bekliyor. Aralık ayında enflasyon yüzde 37,57 olarak açıklandı. Bu da emekli maaşlarına otomatik olarak yüzde 37,57 zam yapılacağı anlamına geliyor. Ancak emekliler, memur ve asgari ücretli gibi ek zam istiyor. Bu konuda uzmanlar, net hesaplamalar ve tahminler paylaşıyor.

EMEKLİ MAAŞLARINA EK ZAM İHTİMALİ

SGK Uzmanı Melis Elmen, emekli maaşlarına ek zam ihtimalini değerlendirdi. Sözcü TV’ye konuşan Elmen, emeklilerin alacağı net maaşı ve zam oranını verdi. En düşük emekli aylığının 10 bin TL ile 10 bin 500 TL arasında olacağını belirtti.

Seçim öncesi yüzde 50 zam yapılması durumunda, 11 bin 250 TL alınabileceğini ifade etti. Ancak ekonomistlerin çoğu, yüzde 40 veya seyyanen zam beklentisinin gerçekçi olmadığını düşünüyor. Maaşın 14 - 15 bin TL’ye çıkmasının mümkün olmadığını savunan SGK uzmanı, hükümetin bütçe imkanlarının kısıtlı olduğunu vurguladı.

Emekli maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı, bu hafta içinde yapılacak Kabine Toplantısı’nda belli olacak.

KAYNAK: UŞAK HABER