Uzmanlar yıl sonu tahminlerini açıkladı: Gram altın kaç TL olacak?

Uzmanlar yıl sonu tahminlerini açıkladı: Gram altın kaç TL olacak?
GİRİŞ

Altın fiyatları tarihi seviyeyi aştı. Gram altın fiyatlarında rekor üstüne rekor geldi. ABD’den gelen veriler sonrası altın yükselişini sürdürdü. Peki altın daha ne kadar yükselecek?

Altın fiyatları son günlerde tarihi zirvelere ulaştı. Gram altın hem bankalarda hem de serbest piyasada rekor seviyeleri gördü.

Altın yatırımcıları ise uzmanların tahminlerini merak ediyor. İşte altın fiyatları hakkında son gelişmeler ve uzman yorumları…

ALTIN FİYATLARI NASIL ŞEKİLLENİYOR?

Altın fiyatları, ABD’de açıklanan enflasyon verilerinin ardından yükselişe geçti. Uluslararası piyasalarda altının onsu 2048 dolara kadar çıktı. Gram altın 2 bin 061 TL ile bir kez daha rekor kırdı.

Serbest piyasada ise gram altın 2137 TL’ye kadar yükseldi. Çeyrek altın 3463 TL’den alınırken 3510 TL’den satıldı. Tam altın 13 bin 829 TL’ye alıcı bulurken 14 bin 103 TL’den el değiştirdi. Ata altın ise 14 bin 189 TL’den alınırken 14 bin 401 TL’den satıldı.

ALTIN YATIRIMCILARI NE YAPMALI?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Memiş, altın yatırımcılarına şu tavsiyelerde bulundu:

“Altın uzun vadede satılmaz. Altın fiyatları daha da yükselecek. Ons altında 2030 dolar direnci var. Bu seviye aşılırsa 2050-2065 dolar dirençleri gelecek. Yıl sonuna kadar 2350 doları görebiliriz. Gram altın da dolardan destek alıyor. Gram altın için yaz aylarında 2500-2700 TL, yıl sonunda da 3000 TL bekliyorum.

Altın her fırsatta alınmalıdır. Ons altını etkileyen faktörler çok. Merkez bankalarının faiz indirimi, jeopolitik riskler, küresel ekonomik belirsizlikler… Bunlar altını yukarı çekiyor. Gram altını etkileyen faktör ise dolar TL kuru. Dolar TL kuru yükselirse gram altın da yükselir. Gram altın yükselişi kaçınılmazdır.”

KAYNAK: UŞAK HABER