Uzmanlardan yeni altın tahmini: 2024 yılında 2 bin dolar seviyesi aşılacak!

Uzmanlardan yeni altın tahmini: 2024 yılında 2 bin dolar seviyesi aşılacak!
GİRİŞ

Altın fiyatlarıyla ilgili uzmanlardan yeni tahminler gelmeye başladı. 2024 yılı sonrası ve uzun vadede altında yeni rekorlar bekleniyor. İşte altı piyasasında son durum…

ABD Merkez Bankası’dan (FED) gelen çelişkili mesajlar nedeniyle altın baskı altında kalmaya devam ediyor. Altın yatırımcıları ise bu hafta Jackson Hole sempozyumunda merkez bankasının vereceği mesajlara odaklanmış durumda.

Altın yatırımcıları için yeni tahminlerini paylaşan birçok uzman isim ise 2024 yılı için 2 bin dolar seviyelerine işaret ederken, uzun vadede altının 5 – 6 bin dolar seviyesine kadar gelebileceği aktarılıyor. Ons altın fiyatlarındaki bu olası artış ve rekorlar ise yurt içinde gram altın fiyatlarında da artışa neden olabileceği vurgulanıyor.

altin.jpg

ALTIN 2024 YILINDA NE KADAR OLACAK?

Dünya’da yer alan habere göre, İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, kısa vadede birkaç problem olduğuna dikkat çekiyor. Ons altının orta uzun vadeli 2 bin300 dolara doğru yükseleceğini düşündüğünü de kaydetti.

ABD’den gelecek makro verilerin dışında 24 – 26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Jackson Hole Sempozyumu kapsamınde verilecek mesajların ons altın için önemli olduğu vurgulandı.

ACA Reserach & Consultancy analistlerinden Aylin Cevizci Akçan ise FED’in Eylül ayında faiz artırımını pas geçmesi yönündeki beklentinin kısa vadeli altın için alım fırsatı olabileceği aktarıldı. Öte yandan 2024 yılının ikinci ya da dördüncü çeyreğinde ons altının daha parlak dönem yaşayacağı ifade ediliyor. Uzun vadeli hedefler ise 5 – 6 bin dolar seviyelerinde seyrediyor.

altin12.jpg

GRAM ALTIN NE KADAR?

22 Ağustos Salı itibariyle gram altında da hareketlilik görülmeye devam ediyor. 1.660 TL bandında ilerleyen gram altını, 2.828 TL ile çeyrek altın takip ediyor. Nispeten yukarı yönlü hareket takip edilen piyasalarda haftanın ikinci işlem günü itibariyle ons altın ise 1.899 dolar bandından işlem görmeye devam ediyor.

Uzman isimlerin beklentileri ise uzun vadede altın fiyatlarında artış olacağı yönünde. Şant Manukyan orta uzun vadede 2.300 dolar, Aylin Cevizci Akçan ise yıl sonu ve 2024 ilk çeyrek döneminin ons altın için parlak geçmesi yönünde tahminleri bulunuyor.

KAYNAK: UŞAK HABER