Vakıfbank 0 km araç kredisi: 3 ay taksit erteleme fırsatı ile nakit desteği verilecek!

Vakıfbank 0 km araç kredisi: 3 ay taksit erteleme fırsatı ile nakit desteği verilecek!
GİRİŞ

0 kilometre araç sahibi olmak isteyip de nakit desteğine ihtiyaç duyanlara, Vakıfbank’tan müjdeli haber geldi. Banka, taksit ertelemeli kredi kampanyasını resmen duyurdu.

Vakıfbank 0 km araç kredisi: 3 ay taksit erteleme fırsatı ile nakit desteği verilecek! - Otomotiv sektöründe yaşanan çip krizi sıfır kilometre araçların üretim süreçlerini doğrudan etkilerken bu süreçte döviz kurlarında gözlenen hareketlilik de sektörde deprem etkisi yarattı. Artan dolar kuruna ve yavaşlayan üretim sürecine bağlı olarak sıfır kilometre araç fiyatlarına arka arkaya zamlar yapılırken son olarak ülkemizde güncellenen vergi oranları da fiyatların üst seviyelere ulaşmasına yol açtı.

Bir süredir yükselişte olan sıfır kilometre araç fiyatları araç sahibi olmayı planlayan birçok tüketiciyi hayal kırıklığına uğratırken bu süreçte fiyatların daha da yükselebileceğini göz önünde bulundurarak bazı tüketiciler kredi arayışına çıktı. Sıfır kilometre araç fiyatlarına yansıyabilecek olan olası zamlardan korunabilmek amacı ile mevcut fiyatlardan yararlanmanın yollarını arayan tüketicilere, Vakıfbank’tan müjdeli haber geldi.

Birçok kategori altında tüketicilere destek veren kamu bankası Vakıfbank, araç sahibi olmak isteyen tüketicilerin hayallerine de ortak oldu. Düzenlemiş olduğu taşıt kredisi kampanyası ile dikkat çeken banka, ödeme kolaylığı sağlayacağı ürünün detaylarını sıraladı.

YÜZDE 70’LİK DESTEK

Vakıfbank’ın resmi web sitesinden alınmış olan bilgilere göre kamu bankası 0 km araç satın almak isteyen tüm tüketicilere, satın alınacak olan aracın nihai fatura değeri üzerinden farklı tutarlarda finansman desteği sağlayacak. Buna göre değer 400 bin TL’ye kadar olan araçlar için yüzde 70 oranında kredi desteği verilecekken 1.200.001- 2.000.000 TL aralığında olan araçlar için en fazla yüzde 20 oranında kredi ödemesi yapılacak. 2 milyon TL’nin üzerinde olan araçlar için ise kredi desteği verilmeyecek.

VAKIFBANK TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI ÖRNEK MALİYET TABLOSU

0 km araçlar için 48 ay vade ve 3 ay taksit erteleme fırsatı ile kredi desteği vereceğini belirten Vakıfbank, ürünün örnek maliyet tablosunu ise şu şekilde oluşturdu:

  • Kredi tutarı: 100 bin TL
  • Faiz oranı: Yüzde 3,66
  • Vade sayısı: 48 ay
  • Taksit tutarı: 16.188,47 TL

KAYNAK: UŞAK HABER