Yine zamlandı: Uşak’ta benzin ve motorin kaç lira? 21 Ekim güncel akaryakıt fiyatları

Yine zamlandı: Uşak’ta benzin ve motorin kaç lira? 21 Ekim güncel akaryakıt fiyatları
GİRİŞ

Brent petrol fiyatı 100 dolara yaklaştıkça akaryakıt fiyatları üzerindeki baskı da artıyor. Vatandaşlar Uşak’ta benzin ve motorin fiyatlarını merak ediyor. İşte son rakamlar.

Yine zamlandı: Uşak’ta benzin ve motorin kaç lira? 21 Ekim güncel akaryakıt fiyatları - Motorin fiyatlarına yapılan son zammın ardından benzin fiyatlarına ilişkin bir açıklama daha yapıldı. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatı değişti. Dolayısıyla birçok kişi 21 Ekim 2023 Cumartesi günü benzinin-mazotun ne kadar olacağını merak ediyor. Ayrıca güncel akaryakıt fiyatları da merak ediliyor. İşte detaylar.

İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş bir Orta Doğu çatışmasına dönüşeceğine dair artan endişelerin ortasında petrol fiyatları yükselmeye başladı. Bu artış, Amerika Birleşik Devletleri'nin stratejik petrol rezervlerini yenileme kararıyla tetiklendi. Bu olaylar sebebi ile akaryakıt fiyatlarını önemli ölçüde etkileyen Brent petrolünün fiyatı 94 $ seviyesine yaklaşmıştır. Eş zamanlı olarak, USD/TL kuru kademeli olarak 28 liranın üzerinde istikrar kazanmakta ve potansiyel bir uzun vadeli eğilime işaret etmektedir. Peki tüm bu gelişmeler akaryakıta nasıl yansıdı? İşte ayrıntılar.

MOTORİNDEN SONRA BENZİN DE ZAMLANDI

Benzinin litre fiyatında son dönemde iki kez indirim yapılmış ve toplamda 3 lira 28 kuruşluk bir düşüş yaşanmıştı. Bunun yanında motorin fiyatları da 2,90 TL azalmıştı. Başlangıçta petrol fiyatlarındaki artış motorinin litre fiyatını etkilemiş ve 2 lira 23 kuruş zam yapılmıştı. Bugün ise benzine 1 lira 48 kuruşluk zam geldi.

Alınan bilgilere göre, 2024 bütçesi önümüzdeki yıl vergi gelirlerinde yüzde 73'lük bir artış sağlamayı hedefliyor. Özellikle, bu yıl yüzde 155 oranında artan akaryakıt ve doğalgazdan alınan özel tüketim vergisi gelirlerinin 2024 yılında yüzde 129 oranında daha artması bekleniyor. Bu kalemde 2024 yılı için öngörülen gelir 455,1 milyar lira olarak belirlenmiştir.

UŞAK 21 EKİM 2023 CUMARTESİ ZAMLI AKARYAKIT FİYATLARI

Uşak’ta son zam ayarlamalarından sonra farklı benzinliklere göre benzin ve motorin fiyatları şöyle oldu:

  • Petrol Ofisi: Benzin 35,98 TL - Motorin 40,49 TL
  • Opet: Benzin 36,02 TL - Motorin 40,44 TL
  • Shell - Benzin 34,54 TL - Motorin 40,43 TL
  • M Oil - Benzin 35,98 TL - Motorin 40,48 TL

KAYNAK: UŞAK HABER