Ziraat Bankası’nda yapılan EFT’nin iptal edilmesi için yapılması gereken işlemler

Ziraat Bankası’nda yapılan EFT’nin iptal edilmesi için yapılması gereken işlemler
GİRİŞ

Bankacılık işlemleri arasında bulunan EFT işlemi kolay ve pratik bir işlemdir. Bununla beraber yanlış EFT işlemi yapanlar ise Ziraat Bankası EFT iptali nasıl yapılır sorusuna da cevap arıyor.

Hesabı Ziraat Bankasında olan ve EFT işlemini iptal ettirmek isteyenler için birbirinden farklı yollar bulunuyor.

Ziraat Bankası EFT Nasıl Yapılır ve Nasıl İptal Edilir?

Günümüzde mobil bankacılığının gelişmesi ile birlikte insanlar mobil bankacılık hizmetleri içerisinde bulunan EFT iptal etme yöntemini sıklıkla tercih edebiliyor. EFT’nin açılımı bankalar arası yapılan elektronik fon transferidir. EFT dediğimiz işlem bankaların elektronik platformlarından kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Birçok nedenden ötürü EFT iptal edilmek istenebilir. Yanlış bir meblağ girişi, eksik bir bilgi EFT’yi iptal etmek için yeterlidir. Her bankanın EFT iptal işlemi aynı mantığa dayansa da özellikle online platformlar ve mobil uygulamalarda farklılıklar söz konusu olabilmektedir. Ziraat Bankasının da diğer tüm bankalar gibi mobil uygulaması bulunmaktadır. Bu mobil uygulama ile EFT işlemini iptal etmek oldukça kolaydır.

Ziraat Bankası EFT iptal ettirmek isteyenler isterlerse şubeye de başvuruda bulunabiliyor. Şubeden sıra alarak EFT iptal işlemini gişelerden kolaylıkla yapmak mümkündür. Ancak şubelerdeki yoğunluk nedeniyle bu işlemi yapmak vakit alabilir. Bu nedenledir ki mobil bankacılık EFT iptal işlemi sıklıkla tercih edilmektedir.

Eğer bir laptop ya da masaüstü bilgisayar var ise online olarak Ziraat Bankasının sitesine girerek, kullanıcı girişi bilgileri ile EFT iptal etmek mümkündür. Bunun için bir bilgisayar olması yeterlidir. Kişiden istenen müşteri numarası ya da diğer bilgiler sisteme girildiğinde EFT iptal işlemi de rahatlıkla yapılabilmektedir.

Mobil Uygulamadan EFT İptali

Hem mobil uygulamadan hem de müşteri hizmetleri numarasını arayarak EFT iptal işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Telefon Bankacılığından EFT iptal işlemi gerçekleştirilecek ise 444 00 00 – 0850 220 00 00 numaralarını aramak yeterli olacaktır. Telefonda istenecek olan müşteri bilgileri sonrasında EFT işlem iptalini tıklayarak yapılan işlem sonlandırılabilmektedir.

Mobil uygulamasında ise öncelikle giriş yapılmalı ardından para transferleri, talimatlarım sırasıyla takip edilerek EFT işlemine ulaşılmalıdır. Sonrasında iptal tuşunu tıklayarak yapılan EFT’yi sonlandırmak mümkün olmaktadır.