Ziraat Bankası’ndan Yem Kredisi Almak İsteyen Uşaklı Çiftçiler Nasıl Bir Yol İzlemeli?

Ziraat Bankası’ndan Yem Kredisi Almak İsteyen Uşaklı Çiftçiler Nasıl Bir Yol İzlemeli?
GİRİŞ

Ziraat Bankası hayvancılık ile uğraşan çiftçi vatandaşlarımızı yem kredisi desteği vermektedir. 18 ay ödemesiz ve faizsiz olarak sunulan bu kredi, 200.000 TL’ye kadar alınabilmektedir.

Yem kredisinin ne kadar olduğunu, faiz oranının ne kadar uygulandığını ve kaç ay geri ödemeli olarak ödeneceğini yazımızda açıkladık. Peki, Ziraat Bankası yem kredisi nasıl alınır? Şartları nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Ziraat Bankasının Sunduğu Faizsiz Yem Kredisi Nedir?

Ziraat Bankası her sene düzenlenen Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile beraber çiftçilerimize pek çok kredi imkanı sunar. Yayımlanan kararname ile sunulan kredilerle çiftçi vatandaşlarımızın makine, hayvan, ahır sistemleri gibi pek çok farklı alanda ihtiyaçlarının düşük faiz oranlarıyla karşılanması sağlanır. Faizsiz veya düşük faizli olarak sunulan bu kredilerde çiftçilerin mutlaka kredi konusuna uyumlu fatura/hayvan karşılığında krediyi kullanması gerekir. Ancak yem kredisinde böyle bir şart koyulmamaktadır.

Faizsiz olarak verilen yem kredisi ile çiftçi vatandaşımız dilediği ihtiyacını giderebilmek adına kullanabilir. Yem kredisi de, faizinin devlet tarafından karşılandığı, hayvan bakıcılarına diledikleri biçimde harcamalarına olanak sağlandığı bir kredi türüdür.

Ziraat Bankası Yem Kredisi Almanın Şartları Nelerdir?

Ziraat Bankası yem kredisi için kimlerin başvuru yapabileceğini belirleyen en önemli iki şart vardır. Bu şartlardan birincisi ÇKS belgesine sahip olmaktadır. İkincisi ise mutlaka aktif olan bir küpe numaraları kayıtlı hayvan yetiştiriciliği yapmaktır. Yem kredisi çekebilmek için gereken diğer şartlar da şunlardır;

  • Not ortalamasının en az 1499 puan üzerinde olması,
  • İşletmenin en az 6 ay faaliyette olması,
  • Kredi, hayvan üzerinden çekildiği için hayvanların TARSİM sigortasının bulunması,
  • Size ait ya da kiralık bir ahırın olması gerekir.

Ziraat Bankası Yem Kredisine Nasıl Başvurulur?

Ziraat Bankası yem kredisi başvurusu dijital ortamda yapılmamaktadır. Bu sebeple başvurular şubeden yapıldığından dolayı başvurular da çiftçi vatandaşlarımızdan bazı belgeler talep edilmektedir. Yem kredisi başvurusunda istenilen belgeler şunlardır;

  • Nüfus Cüzdanı
  • ÇKS Belgesi
  • Hayvanlarınızın barındığı ahır size aitse tapusu ya da kira kontratı
  • Hayvanlarınızın küpeleri
  • Yem kredisi başvuru formu
  • Vergi Levhası

KAYNAK: UŞAK HABER