Ziraat’ten yeni konut kredisi paketi: Ortak konut kredisi şartları neler?

Ziraat’ten yeni konut kredisi paketi: Ortak konut kredisi şartları neler?
GİRİŞ

Ziraat Bankası’ndan ortaklaşa konut kredisi kampanyası başladı. 5 kişi aynı evi ödeyebilecek. Gücü ev almaya yetmeyenlere öze konut kredisi fırsatının detayları ortaya çıktı!

Ziraat’ten yeni konut kredisi paketi: Ortak konut kredisi şartları neler? - Türkiye’de son dönemde konut fiyatları bir hayli arttı. Artan fiyatlar sonrasında ev sahibi olmak isteyen pek çok kişi ise hayallerini bir süre daha ertelemek zorunda kaldı. Türkiye’nin önde gelen kamu bankalarından Ziraat Bankası ise ortaklaşa konut kredisi çözümlerini duyurdu.

Gücü tek başına ev almaya ve kredi ödemelerine yetmeyen kişilerin Ziraat Bankası üzerinden ortaklaşa konut kredisi kullanarak ev sahibi olması sağlanacak. 5 kişi aynı evi alıp ödeyebilecek

2023/02/21/para-5.jpg

ZİRAAT’TEN ORTAKALAŞA EV KREDİSİ!

Ziraat Bankası tarafından en az 2 en çok 5 kişinin kullanabileceği özel bir konut kredisi paketi hayata geçirildi. Ortaklaşa konut kredisi ile son dönemde fiyatları bir hayli artan konutlar için vatandaşların ev sahibi olması desteklenecek.

Düzenli geliri bulunan en az 2 ve en çok 5 kişini bir araya gelerek konut alımlarını kredilendirmesi sağlanacak. Ortaklardan biri ya da tümüne kullandırılabilecek. Kredi tutarı ise satın alınacak konutun SPK lisanslı ekspertiz firmalarında düzenlenen raporuna göre BDDK tarafından belirlenen azami kredi tutarında hesaplanacak.

2023/02/21/para.jpg

ORTAKLAŞA KONUT KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Ortaklaşa konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşların kolayca ev sahibi olması sağlanacak. Ziraat Bankası tarafından yapılan duyuruya göre ortak konut kredisi şartları ise şöyle:

  • En fazla 5, en az 2 kişi bir araya gelerek kredi kullanabilecek.
  • Ortaklardan biri, birkaçı ya da tümü yararlanabilecek.
  • Kredi tutarı, konutun SPK lisanslı şirketler tarafından yapılan ekspertiz raporuna ve BDDK tarafından belirlenen azami kredi tutarına göre belirlenecek.
  • Krediye konu olan konutun üzerine ipotek tesis edilecek. Gerekli hallerde ek teminat istenebilecek.

2023/02/27/para-12.jpg

ZİRAAT ORTAK KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ortak konut kredisinden yararlanmak isteyenlerin başvurularını Ziraat Bankası şubelerinden yapmaları gerekecektir. Başvuru evrakı ve başvuru şartları kredi tutarı, kredi kullanacak kişiler ve konutlara göre değişebilir. Borca ortak olan kişiler satın aldıkları evin tapusuna da ortak olacaklar.

KAYNAK: UŞAK HABER