Zorunlu trafik sigortasına zam geliyor! Bu işlemi yapmayan araçlar trafiğe çıkamayacak

Zorunlu trafik sigortasına zam geliyor! Bu işlemi yapmayan araçlar trafiğe çıkamayacak
GİRİŞ

Araç sahiplerine kötü haber. SEDDK, 1 Şubat’ı son gün ilan etti. Bu tarihe kadar sigorta yaptırmayanlar trafikten çıkarılacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), 1 Şubat’tan itibaren zorunlu trafik sigortası primlerinde yüzde 10’luk bir zam yapacağını duyurdu.

SEDDK’nın kararıyla, araç sahipleri 1 Şubat’tan sonra araç grubu ve kullanım türüne göre farklı prim ödemek zorunda kalacaklar. İşte yeni karar ile alakalı son gelişmeler ve yapılması gerekenler.

ARAÇ GRUBU VE KULLANIM TÜRÜNE GÖRE DEĞİŞECEK

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu konu hakkında önemli bir açıklama yaptı ve yeni zammı duyurdu. SEDDK’nın konu ile alakalı açıklaması şu şekilde:

“2007 yılında çıkan yönetmeliğin geçici 11. maddesine göre, 2024 yılının Ocak ayında belirlenen baz primler, Şubat 2024’te yüzde 10 artacak. Bu artış, araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanacak.”

SİGORTASIZ ARAÇLARA CEZA

Trafik sigortası yaptırmayan ya da yaptırmayı geciktiren araç sahipleri, trafik kontrolünde yakalandıkları takdirde cezaya çarptırılacaklar. Son kurallara göre bu durumda yakalanmış olan araçlara şu işlemler yapılacak.

  • Trafik polisi, ehliyet, ruhsat ve sigorta poliçesini kontrol edecek.
  • Sigorta poliçesi olmayan araçlar, trafikten men edilecek.
  • Araçlar, sigorta yaptırılana kadar park alanında bekletilecek.
  • Sigorta işlemi tamamlandıktan sonra araçlar, sahiplerine teslim edilecek.

KAYNAK: UŞAK HABER