İsmail Güneş, Yalım’ın “Ataullah Hamidi” iddiasını cevap verdi

İsmail Güneş, Yalım’ın “Ataullah Hamidi” iddiasını cevap verdi
GİRİŞ

Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ile CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım’ın arasında “Ataullah Hamidi” tanıyorsun-tanımıyorum tartışması devam ediyor.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım’ın “İsmail Güneş ve Ataullah Hamidi’yi defalarca aynı sırada otururken gördüğü” iddiasına cevap verdi.

atışmaları Uşak’ta seçim öncesi siyasi gerilimi artırdı. Özkan Yalım’ın bazı iddialarının kısa bir Google araştırması ile çürümesi ise herkesi çok şaşırttı.

YURTLARLA ALAKALI AÇIKLAMA

Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş Uşak Latife Hanım Kız Yurdu ve Mehmet Hacım Erkek Yurdu’nun yapımı ile alakalı şu açıklamayı yaptı:

“Şehrimize yapmış olduğumuz yurtların bir kısmını Kredi Yurtlar Kurumu kaynaklarından yaptık, bir kısmını da Yap İşlet Devlet modeliyle yaptık. Bunlar belli bir süre sonra kredi yurtlara devredilecektir. Fakat bu yurtlar yapılmadan önce biz Uşaklı hemşerilerimize ve Uşaklı sanayicilerimize bunu teklif ettik. Maalesef buna sahip çıkan olmadığı için dışarıdan benim de bilmediğim birisi geldi yaptı. Ama burada önemli olan yurtların yapılmış olması.”

ylm-2.png

“DEFALARCA GÖRDÜM”

Katıldığı programda konu ile alakalı konuşan Özkan Yalım, İsmail Güneş’in bu yurtları yapanı tanımadığını söylediğini ama Ataullah Hamidi'yle İsmail Güneş’in görüştüğünü ve kendilerini Meclis’te defalarca aynı sırada otururken gördüğünü iddia etti.

ylm-1-001.png

“AĞZINA GELENİ SÖYLÜYOR”

Bu iddialara İsmail Güneş şu yorumu yaptı:

“26. Dönem Batman Milletvekili Ataullah Hamidi bey ile hayatımda hiç karşılaşmadım. Tanışmıyoruz da. Allah mekanını cennet eylesin. Ataullah Hamidi bey 26 dönemde milletvekilliği yapmış Ben 27 dönemde milletvekilliği yaptım. Dolayısıyla da Özkan Yalım diyor ki ben mecliste gördüm beraber oturuyorlardı diyor. Allah'tan utan ya Allah'tan aynı dönemde milletvekilliği yapmayan insanlar nasıl mecliste genel kurulda beraber oturabilir. Özkan Yalım bu işte ağzına geleni söylüyor. Bakalım buna cevap verebilecek mi?”

HANGİ DÖNEMDE MİLLETVEKİLİ OLDULAR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi kaynaklarına göre Ataullah Hamidi 20. ve 21. dönemlerde Batman milletvekilliği olarak görevini sürdürdü. Ayrıca 26. dönemde de Adalet ve Kalkınma Partisi Batman milletvekilliği yaptı. Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise kaynaklara göre 24, 27 milletvekili olarak seçildi ve halen 28. dönem milletvekili olarak görev yapıyor..

KAYNAK: UŞAK HABER